Evropa

U centru Milana eksplodirao kombi sa bocama kiseonika, jedna osoba povređena

Komentari

Autor: Tanjug, AP

11/05/2023

-

12:42

U centru Milana eksplodirao kombi sa bocama kiseonika, jedna osoba povređena
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kombi koji je prevozio rezervoare sa kiseonikom eksplodirao je u četvrtak u centru italijanskog grada Milana.

Evakuisani su jedan vrtić i okolne stambene zgrade, javili su italijanski mediji. Prijavljeno je da je jedna osoba povređena, preneo je AP.

Usled požara, zapaljeno je pet vozila, a evakuisani su osnovna škola i jedna stambena zgrada, naveli su iz policije.

Na snimcima koje koje je prikazao "Skaj TG24" vidi se oblak tamnog dima koji se diže iz uske ulice u blizini "Porta Romane", u srcu italijanske modne prestonice.

Vatrogasci su odmah izašli na lice mesta kako bi reagovali, a plamen se u međuvremenu proširio na druga vozila i oštetio fasadu jedne od zgrada, prenela je novinska agencija "LaPres".

Prijavljeno je da se jedna osoba "nagutala" dima, a deca iz obdaništa su evakuisana bez incidenata, navodi Skaj. Svedoci su prijavili jaku eksploziju oko 11.45 sati.

Na mesto eksplozije odmah je došao i gradonačelnik Milana Bepe Sala, koji je rekao da nije u pitanju ni teroristički napad, niti bilo kakva kriminalna akcija.

"U pitanju je kombi koji prevozio boce sa kiseonikom. Prijavljena je jedna povređena osoba, za koju verujem da je vozač, ali nema druge štete", rekao je Sala okupljenim reporterima na licu mesta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa