Evropa

Tolstoj: Rusija nema obavezu da prizna istopolne brakove

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2021

-

22:21

Tolstoj: Rusija nema obavezu da prizna istopolne brakove
Tolstoj: Rusija nema obavezu da prizna istopolne brakove - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Odluka Evropskog suda za ljudska prava (ECHR) o registrovanju tri istopolna braka u Rusiji nema ništa sa ruskim zakonom, a ruski ustav i međunarodni sporazumi ne predviđaju ovakvu obavezu, ocenio je danas potpredsednik Državne Dume Pjotr Tolstoj.

"Odluka ECHR kojom se Rusija obavezuje da prizna istopolne brakove nema veze sa našom realnošću, a još više sa ruskim zakonom. Niti ustav Rusije, niti bilo koja međunarodna obaveza koju je potpisala naša zemlja ne implicira dužnost da se stvori propaganda za podršku i priznavanje istopolnih brakova", poručio je Tolstoj putem Telegrama, a preneo TAS.

ECHR je izglasao da ruske vlasti moraju da osiguraju poštovanje za privatan i porodičan život.

"To je već osigurano u Rusiji. Porodicni život je unija između muškarca i žene, a ne nešto drugo. Pritisak na naš zakon neće proći. Takve politizovane odluke ne predstavljaju teret za nas", naglasio je Tolstoj.

Ranije je ECHR ocenio da je rusko odbijanje da se ozvaniče tri istopolna braka smatra kršenjem Evropske konvencije za ljudska prava i dodao da Rusija ima obavezu da poštuje privatni i porodični život.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa