Evropa

''Kralj kriptovaluta'' Do Kvon napravio više transakcija iz spuškog zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2023

-

15:21

''Kralj kriptovaluta'' Do Kvon napravio više transakcija iz spuškog zatvora
Hapšenje - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Južnokorejski državljanin Do Kvon napravio je transakcije ukupne vrednosti od sedam miliona dolara, nalazeći se sve vreme u spuškom zatvoru u Crnoj Gori, preneo je danas RTCG.

Kako se navodi, u proteklih nekoliko dana, sa Kvonovog ''kripto novčanika'' zamenjeno je nešto više od 6,5 miliona dolara u stabilnu kriptovalutu, putem decenetralizovanih razmena ''Unisvap'' i ''Kerv''.

Tokom jednom dana u posrednički ''novčanik'' poslato je 500.000 dolara, koji je zauzvrat prebacio 450.100 apoena kriptovalute u ''novčanik'' kreiran u septembru 2021, a portal navodi da je poslednja transakcija pre ove obavljena 28. februara ove godine.

Profesor Dževu Čo iz Seula, koji preko godinu dana prati Kvonove aktivnosti, naveo je da to ima smisla jedino ukoliko je nekadašnji "kralj kriptovaluta" imao pristup internetu ili je u tajnosti podatke predao nekom drugom.

Takozvani ''kralj kriptovaluta'' Do Kvon uhapšen je na podgoričkom aerodromu 23. marta zbog optužbi da je koristio falsifikovani pasoš, prilikom pokušaja da se ukrca u privatni avion za Dubai.

I SAD i Južna Koreja zatražile su njegovo izručenje zbog optužbi za prevaru od najmanje 40 milijardi dolara.

Do Kvon je ranije negirao optužbe i zatražio kauciju od 400.000 eura, što je odbijeno

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa