Evropa

Endru Tejt pušten iz kućnog pritvora, stavljen pod sudsku kontrolu

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2023

-

12:54

Endru Tejt pušten iz kućnog pritvora, stavljen pod sudsku kontrolu
Tanjug/AP/Vadim Ghirda - Copyright Tanjug/AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Sud u glavnom gradu Rumunije, Bukureštu, odlučio je danas da influensera Endrua Tejta, koji čeka suđenje pod optužbom za navodnu trgovinu ljudima, pusti iz kućnog pritvora i da ga stavi pod sudsku kontrolu, što je blaža restriktivna mera.

Apelacioni sud u Bukureštu saopštio je da se mera kućnog pritvora zamenjuje  sudskom kontrolom u ​​trajanju od 60 dana, počev od 4. avgusta do 2. oktobra. Prema novoj meri, četvoro osumnjičenih u tom slučaju mogu da napuste kuću, ali ne i prestonicu Bukurešt i okolinu, a moraju redovno da se javljaju policiji. 

Osumnjičenima je takođe zabranjeno da pokušaju da priđu žrtvama, preneo je Rojters. Tejt je optužen u junu, zajedno sa svojim bratom Tristanom i dve Rumunke, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorišćavanje žena. Osumnjičeni su negirali optužbe.

Prema rumunskom zakonu, slučaj je sada u pripremnom veću suda u Bukureštu, gde sudija ima rok od 60 dana da izvrši uvid u spise predmeta radi osiguranja zakonitosti.  Suđenje neće početi dok se taj proces ne završi.

Braća Tejt, koja imaju dvojno SAD i britansko državljanstvo, od aprila su u kućnom pritvoru dok traje istraga o navodnom zlostavljanju sedam žena, za koje tužioci kažu da su se javile na lažne poruke na društvenim mrežama za traženje veza ili braka. Prvobitno su držani u policijskom pritvoru od 29. decembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa