Evropa

Pozlilo "poslednjem kumu": Bivši šef sicilijanske mafije Mesina Denaro iz zatvora prebačen u bolnicu

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2023

-

22:56

Pozlilo "poslednjem kumu": Bivši šef sicilijanske mafije Mesina Denaro iz zatvora prebačen u bolnicu
Pozlilo "poslednjem kumu": Bivši šef sicilijanske mafije Mesina Denaro iz zatvora prebačen u bolnicu - Copyright Tanjug/AP/Carabinieri

veličina teksta

Aa Aa

Bivši šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro prebačen je iz zatvora u bolnicu, preneli su danas italijanski mediji, a jedan od njegovih advokata izjavio je da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo i potrebna mu je hitna medicinska pomoć.

Mesina Denaro (61) bolovao je od raka u vreme kada je uhapšen u januaru u Palermu nakon 30 godina provedenih u bekstvu, prenosi Rojters.

On je pod strogim obezbeđenjem prebačen u bolnicu San Salvatore u gradu L'Akvila u centralnoj Italiji u blizini zatvora u kojem izdržava svoju kaznu, prenela je italijanska novinska agencija Ansa.

Bivši šef mafije preživljavao je na voćnoj dijeti, sokovima i suplementima, izjavio je ranije za agenciju AGI advokat Alesandro Serela.

Veruje se da Mesina, koga je italijanska štampa nazvala "poslednjim kumom", nije odao policiji nikakve informacije posle hapšenja 16. januara ispred jedne privatne klinike u glavnom gradu Sicilije Palermu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa