Evropa

Tri žrtve oluje "Danijel" u Grčkoj, još četvoro se vodi kao nestalo

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2023

-

08:58

Tri žrtve oluje "Danijel" u Grčkoj, još četvoro se vodi kao nestalo
Tri žrtve oluje "Danijel" u Grčkoj, još četvoro se vodi kao nestalo - Copyright Tanjug AP/Vaggelis Kousioras

veličina teksta

Aa Aa

U Grčkoj je broj žrtava oluje "Danijel" povećan na tri, a za još četiri osobe se traga, prenose danas grčki mediji.

Kako piše Katimerini, poslednja žrtva je stariji muškarac koji je pronađen mrtav u oblasti Tesalije. Taj 82-godišnjak je pronađen u besvesnom stanju pod automobilom na području Elinopirgosa, pošto ga je po izlasku iz kuće odnela bujica izazvana olujnim kišama. 

Tanjug AP/Vaggelis Kousioras

 

Ranije su vatrogasne službe saopštile da je telo jedne starije žene pronađeno blizu priobalnog mesta na poluostrvu Pilion, kod luke Volos.Prva žrtva nezapamćenog nevremena u Grčkoj bio je muškarac u Volosu na koga je u utorak pao zid. 

Tanjug AP/Vaggelis Kousioras

 

Nacionalna meteorološka služba Meteo saopštila je da je Tesalija, u centralnom delu Grčke, pogođena velikim poplavama u poslednjih 48 sati.Od ponedeljka je oluja Danijel izazvala klizišta, uništila jedan most, dovela do rušenja elektrovoda, a u bujicima je odneto na desetine automobila, tek nekoliko dana pošto je ugašen veliki požar na severu Grčke. 

I delovi Atine su poplavljeni. Najavljeno je da će nepogode trajati do večeras.Četiri osobe su nestale u središnjoj Grčkoj nakon što je olujna kiša poplavila kuće i poslovne prostore. Vlasti tragaju za nestalim osobama, rekao je ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas u izjavi za televiziju.

U susednoj Turskoj najmanje sedmoro ljudi poginulo je u bujičnim poplavama koje su na severozapadu te zemlje izazvale obilne padaline.

U Bugarskoj bujične kiše, koje su u utorak zahvatile crnomorsku obalu, usmrtile su četiri osobe, objavile su u sredu vlasti, a nepogodama su pogođene hiljade turista.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa