Evropa

Slovačka proterala ruskog diplomatu i pozvala na razgovor ruskog ambasadora, Moskva najavila odgovor

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

19:04

Slovačka proterala ruskog diplomatu i pozvala na razgovor ruskog ambasadora, Moskva najavila odgovor
Slovačka proterala ruskog diplomatu i pozvala na razgovor ruskog ambasadora, Moskva najavila odgovor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Slovačka je proterala diplomatu iz ruske ambasade i tim povodom pozvala na razgovor ruskog ambasadora, navelo je slovačko Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju na svom sajtu.

"Razlog su njegove aktivnosti koje su bile direktno kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, što su nadležni organi Slovačke Republike detaljno dokumentovali", saopštilo je Ministarstvo povodom proterivanja ruskog diplomate, preneo je Rojters.

Ruski diplomata ima 48 sati da napusti zemlju, stoji u saopštenju.Ministarstvo je saopštilo i da je pozvalo na razgovor ruskog ambasadora i uputilo poziv ruskoj ambasadi da svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa Bečkom konvencijom. 

Ruska strana će odgovoriti na proterivanje službenika ruske ambasade iz Slovačke, rečeno je agenciji RIA Novosti u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.Ranije je slovačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da proteruje jednog od službenika ruske ambasade iz Slovačke.

Komentarišući ovo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će, "kako je ruska strana ranije navela, Rusija dati adekvatan odgovor".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa