Evropa

"Prija kada možete uživo da ih čujete i razgovarate": Stanica metroa nova učionica za ukrajinske učenike

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2023

-

23:03

"Prija kada možete uživo da ih čujete i razgovarate": Stanica metroa nova učionica za ukrajinske učenike
"Prija kada možete uživo da ih čujete i razgovarate": Stanica metroa nova učionica za ukrajinske učenike - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je zbog rata uništila više od 1.300 škola u Ukrajini, ali ne i snove deca u ovoj zemlji koja se tiču njihove budućnosti i ambicija. Na samo 25 kilometara od linije fronta, đaci u Hrkovu ispod zemlje, na stanicama metroa, ne odustaju od učenja.

Vlasti u drugom po veličini ukrajinskom gradu procenile su da je to najbezbednija opcija, ali i prilika da se mladi ponovo druže i provode vreme zajedno, piše Euronews.

Učenici 11. razreda polako se sada pripremaju i za polaganje prijemnog ispita.

profimedia

 

"Posle dve godne onlajn učenja, veoma je dobro kada dođete u priliku da vidite oči ljudi. Prija kada možete da ih čujete i to ne preko zvučnika nekog uređaja, već sopstvenim ušima. U principu, ovaj način je mnogo lakši za učenje", rekao je Jegor Rastorgui.

Njegova drugarica iz razreda Sofija Semečuk nada se da će joj nastava uživo pomoći da položi prijemni ispit koji je uskoro očekuje.

profimedia

 

"Planiram da upišem Kijevski nacionalni univerzitet Ševčenko za studije programiranja, kompijuterske tehnologije, tako da mora da imam napredne pripreme za matematiku, naravno i da se spremim za polaganje ukrajinskog jezika", rekla je ona.

Euronews piše i da stanica metroa u kojoj đaci rade ima kapacitet za 400 školaraca od osnovne do srednje škole.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Novi Beograd

15.09.2023 09:48

Jadno kada se dva čoveka sastaju pod embargom i sankcijama. Žele a ne mogu ništa... Usput jednog čeka i Hag.

Evropa