Poznati

Šon Pen poklonio Zelenskom statuu Oskara kako bi ga "pretopio u metke i branio se od ruske invazije"

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

21:50

Šon Pen poklonio Zelenskom statuu Oskara kako bi ga "pretopio u metke i branio se od ruske invazije"
Šon Pen poklonio Zelenskom statuu Oskara kako bi ga "pretopio u metke i branio se od ruske invazije" - Copyright Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Šon Pen je poklonio jednu od svojih statueta Oskara ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom tokom posete Kijevu 2022. godine sa idejom da se statua "pretopi u metke" i iskoristi za odbranu od ruske invazije. 

On je objasnio da je, nakon odluke Američke akademije za film da ne dozvoli Zelenskom da govori na ceremoniji dodele Oskara 2022. godine, odlučio da Zelenskom pokloni statuu Oskara. 

"Pomislio sam, pa, dođavola s tim... Daću ih Ukrajini . One se mogu istopiti u metke kojima mogu pucati na Ruse“, rekao je on u intervjuu za časopis "Variety".

Pen je u svojoj karijeri osvojio dva Oskara, oba u kategoriji najboljeg glumca, 2003. za "Mističnu reku" i 2008. za film "Milk".

Od početka sukoba u Ukrajini, Pen je već nekoliko puta dolazio u Kijev, gde je Zelenskom uručio Oskara i obećao da će snimiti „dokumentarni film o Majdanu i vojnim operacijama“.

Na video snimku koji je Zelenski objavio na Instagramu u novembru 2022, može se videti kako dvostruki dobitnik prestižne filmske nagrade  uručuje Oskara ukrajinskom lideru tokom njihovog sastanka u Kijevu.

Zelenski je glumcu poklonio Orden za zasluge III stepena za  „iskrenu podršku i značajan doprinos popularizaciji Ukrajine u svetu“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin