Izbori 2022

Dačić potpisom podržao izbornu listu koju predvodi SPS

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2022

-

13:43

Dačić potpisom podržao izbornu listu koju predvodi SPS
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) danas je u prostorijama Gradskog odbora potpisom pružio podršku izbornoj listi za parlamentarne izbore na kojoj su uz SPS koalicioni partneri Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije.

Istovremeno, podršku listi za beogradske izbore dao je Toma Fila koji se pominje kao mogući kandidat za gradonačelnika.

"Raduje me što je veliki broj građana došao da podrži našu listu. S obzirom na to da prikupljanje potpisa traje u celoj Srbiji mi ćemo već večeras predati obe liste, i za Skupštinu Beograda i za parlamentarne izbore. Ovo je jedan dobar početak, kao što znate mi smo ozbiljna politička partija, sve završavamo u najkraćem roku, ovu nisu prvi izbori za nas, ja sam učestvovao na izborima još 1990. godine", rekao je Dačić novinarima.

Naše liste se zovu, kako smo i obećali narodu i članovima, mi hoćemo da personalizujemo našu kampanju, u smislu da ljudi znaju šta od nas mogu da očekuju, dodao je on.

"Za parlamentarne izbore lista se zove „Ivica Dačić premijer Srbije“, a za Beograd „Toma Fila gradonacelnkik“. Toma Fila je čovek kome nije stalo do političke funkcije, ovo ne radi da bi se lično obogatio, uvek je bio advokat onih koji su bili pogođeni raznim vrstama nepravde, od Haške nepravde, pa dalje. On će biti advokat Beograda i svakog građanina pojedinačno, vezano za sve probleme, uključujući i birokratiju", istakao je Dačić.

"Što se mene tiče, ja sam uvek govorio da me interesuje jedino Srbija i da ništa neću dati što može da ugrozi interese Srbije. To je naša jasna i čvrsta poruka, politika mira i jasna odbrana nacionalnih interesa", poručio je Dačić.

Fila je reklao da neće učestvovati u trci za gradonačelnika da unapred izgubi.

"Prema tome ja ću da se takmičim da dobijem. Nadam se da će svi koje vole SPS da glasaju, ali i oni koji nisu za SPS, a vole mene. Želim da SPS bude veoma značajan faktor u parlamentu, a još više se u gradu. Sve ću da uradim da bude tako", istakao je Fila.

Potpisima su listu podržali i funkcioneri SPS-a Aleksandar Antić, Nikola Nikodijević i Vladan Zagrađanin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town