Izbori 2022

Nosilac liste Romske partije: Uvesti mehanizam sprečavanja dužničkog ropstva

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2022

-

10:17

Nosilac liste Romske partije: Uvesti mehanizam sprečavanja dužničkog ropstva
Nosilac liste Romske partije: Uvesti mehanizam sprečavanja dužničkog ropstva - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Dugoročno svoje mesto vidimo u porodici stranaka Socijalne pravde Srbije, u kojoj pun kapacitet donošenja odluka imaju radnici, zanatlije poljoprivredni proizvođači, ljudi koji žive od svog rada, a nikako tajkuni, poručio je danas nosilac liste Romska partija Srđan Šajn.

Kako se navodi u saopštenju, Šajn je rekao da ta politička opcija saveznike traži u saradnji sa političkim organizacijama koje se zalažu za društvo socijalne pravde, te da je u tom smislu izuzetno značajno što je Partija radikalne levice pozvala svoje birače da podrže ovu izbornu listu.

"Predložićemo po ugledu na savremene evropske zemlje, mehanizam za sprečavanje dužničkog ropstva, uvođenjem instituta ličnog (privatnog) stečaja", kazao je Šajn, saopštila je Romska partija.

Naveo je da je suština tog instituta da se stvore zakonski preduslovi da svako ko je lično prezadužen može otplatom 10 odsto ukupnog duga da bude oslobođen plaćanja preostalih 90 posto duga.

"Zakonom bi se jasno definisalo šta je to nužna imovina koja ne može da se pleni. Zbog dužničkog ropstva, nikome ne sme da bude uskraćeno pravo na dom, a time što je osnov prava na ljudsko dostojanstvo", poručio je Šajn.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town