Izbori 2022

Šapić: Učinićemo sve da prevoz u Beogradu bude kao u svetskim metropolama

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

12:33

Šapić: Učinićemo sve da prevoz u Beogradu bude kao u svetskim metropolama
Šapić: Učinićemo sve da prevoz u Beogradu bude kao u svetskim metropolama - Copyright Tanjug/Info služba SNS

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će učiniti sve kako bi se u glavnom gradu podigao kvalitet javnog prevoza kao u najrazvijenijim gradovima Evrope.

"Ali ćemo, takođe, tražiti i podršku od Beograđana da zajedno, konačno rešimo rak ranu našeg grada. Siguran sam da to zajedničkim snagama možemo da uradimo i svu svoju energiju i znanje ću tome i posvetiti", poručio je Šapić, saopšteno je iz SNS.

On je naglasio da se mora nastaviti sa ulaganjima u vozni park koji Beograd ima, da se kupuju nova ekološka vozila, povećava broj autobusa na ulici, kao i da se nalaze saobraćajna rešenja koja će ubrzati protok gradskih vozila u odnosu na putnička.

"Podićićemo i standarde koji privatni prevoznici moraju da ispune kako bi bili deo našeg javnog prevoza. Poslovi u ovoj oblasti više neće moći da se dobijaju tek tako, već će svi morati da ispunjavaju najrigoroznije uslove u cilju pružanja što kvalitetnije usluge Beograđanima", rekao je Šapić.

Naveo je da ništa od ovoga neće biti moguće ukoliko svi Beograđani koji koriste javni prevoz ne budu plaćali karte.

"Na današnji dan javni prevoz u Beogradu dodatno se subvencioniše iz budžeta grada sa više od 100 miliona evra. I to je, takođe, novac svih Beograđana, koji umesto da uložimo u vrtiće, parkove, škole, sportske terene, odlazi nepovratno samo zato što jedan deo naših građana to ne želi da razume", napomenuo je on.

Šapić je istakao da javni prevoz još od devedesetih godina prošlog veka godinama predstavlja jedan od najvećih problema u Beogradu, kao i da su sve prethodne vlasti uspevale delimično da ga unaprede, ali nijedna nije uspela konačno da ga reši.

"Problem javnog prevoza u Beogradu je dosta kompleksan i ne želim da dajem olaka obećanja, ali ono što mogu da obećam jeste da ću dati sve od sebe da tome priđemo na najodgovorniji mogući način. Svesno ću za, razliku od mnogih, otvoriti temu od koje su svi do sada bežali, jer su se plašili gubitka političkih poena, ali sam siguran da je to jedini put ka konačnom rešenju kvaliteta javnog prevoza i njegovom podizanju na najviši mogući nivo, kako dolikuje jednoj svetskoj metropoli poput Beograda", zaključio je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town