Izbori 2022

Bulatović: Umesto ulaganja u besmislene projekte treba podsticati povratak mladih u sela

Komentari

Autor: FoNet

28/03/2022

-

20:08

Bulatović: Umesto ulaganja u besmislene projekte treba podsticati povratak mladih u sela
Bulatović: Umesto ulaganja u besmislene projekte treba podsticati povratak mladih u sela - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović ocenio je danas da "Srbija više nikada ne sme da bude zemlja čiji će se predsednik hvaliti uvozom krompira" i poručio da "umesto ulaganja u besmislene projekte, poput nacionalnog stadiona" treba podsticati povratak mladih u sela i obnovu poljoprivredne mehanizacije, saopšteno je iz SSP.

"Kao što smo nekada bili zemlja izvoznik hrane, moramo učiniti da tako ponovo bude", rekao je Bulatović tokom posete Braničevskom okrugu i selima u okolini Požarevca i Petrovca na Mlavi.

"Umesto da ulažemo u besmislene projekte, kao što je nacionalni stadion, treba da radimo na povratku mladih na selo i obnovi poljoprivredne mehanizacije, između ostalog. Jasna strategija postoji i nakon 3. aprila nećemo gubiti vreme kada je podizanje poljoprivrede u pitanju", rekao je Bulatović domaćinima u selu Kamenovo.

On je naglasio da "jednaka prava moraju da važe za sve poljoprivrednike".

"Plan smo napravili, i prema njemu subvencije ćemo vratiti na 12.000 dinara po hektaru, ukinućemo akcize na gorivo za poljoprivrednike, garantovaćemo otkupne cene poljoprivrernih proizvoda proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom i zabranićemo prodaju plodne zemlje stranim investitorima", porčio je Bulatović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town