Izbori 2022

Vučić na predizbornom skupu u Subotici najavio 41 milion evra za bolnicu, 30 za gradski stadion

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

18:16

Vučić na predizbornom skupu u Subotici najavio 41 milion evra za bolnicu, 30 za gradski stadion
Vučić na predizbornom skupu u Subotici najavio 41 milion evra za bolnicu, 30 za gradski stadion - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je danas na predizbornom skupu u Subotici nove investicije, među kojima su rekonstrukcija i izgradnja opšte bolnice u tom gradu za šta će biti uložen 41 milion evra i izgradnja gradskog stadiona koji će koštati 30 miliona evra.

Naveo je da će gradski stadion biti po najboljim, UEFA standardima i dodao da će biti uloženo još pet miliona evra u subotičko narodno pozorište kako bi u potpunosti bilo završeno.

Vučić je rekao da će u najkraćem mogućem roku biti završena pruga Subotica-Segedin.

"Još samo da uredimo da ne bude posebnih ili dugih pasoških kontrola da ne bismo gubili vreme na granici", rekao je Vučić i dodao da je o tome nedavno razgovarao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Kada je reč o rešavanju problema kanalizacije, naveo je da se 110 kilometara kanalizacione mreže gradi u Subotici.

"Dva postrojenja za prečišćenje otpadnih voda u Bajmoku i Čantaviru. To su stvari koje suštinski vmenjaju život građana, koje daju ogromnu vrednost svima koji žive u Subotici. Kada imate kanalizaciju, dobru vodu, prečistače otpadnih voda i sve ovo o čemu sam govorio onda vrednost kvadrata stambenog prostora, ali i u selima koja će imati kanalizaciju drastično skače i onda možemo da se poredimo sa bogatijim i mađarskim i austrijskim i slovenačnim i nemačkim selima i gradovima ", rekao je Vučić.

Naveo je da će izgradnjom pruge Novi Sad - Subotica, a zatim pruge Subotica - Budimpeša, Subotica vozom biti na sat i po do Budimpešte, a na sat i 15 minuta do Beograda.

"Sve ovo ne govorim zbog izbora jer mnogo više i mnogo važnijih stvari, iako su i ovo važne stvari, nas čeka posle, a to je nastavimo da gradimo našu zemlju, da dovodimo fabrike...Mnogo toga imamo da uradimo, ali moramo da čuvamo mir i stabilnost", poručio je Vučić.

Osvrnuo se na rat u Ukrajini i rekao da danas dolaze povoljnije vesti iz Istanbula i da je pala cena nafte i gasa čim je nagovešteno da postoji napredak u pregovorima Rusije i Ukrajine.

Vučić je rekao da će javnost u naredna tri meseca iznenaditi sa najboljim vestima u Srbiji, a tiču se investitora.

"To su takva imena svetske automobilske industrije da me strah i da pomislim. Ako to bude, mislim da smo sve svoje probleme za budućnost rešili", rekao je Vučić.

Istakao je da je Mađarska zemlja koja uvek stane uz Srbiju, i onda kada niko u Evropi neće da stane na srpsku stranu.

"Kada u Evropi svi ćute i kad niko neće da stane na srpsku stranu, kada god da je teško, kad god imamo neki problem, tada postoji uvek jedna zemlja koja stane uz Srbiju i kada svi misle da neće da stane. I kada je teško i kada im je bolje zbog njihovih interesa da ćute i da ništa ne kažu, postoji jedna zemlja koja se uspravi i uvek sve kaže u najboljem interesu Srbije, a to je Mađarska i to ne smemo da zaboravimo nikada", naglasio je Vučić.

Govoreći o ulozi predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora koji se, kako je rekao, borio za svaki segment prijateljstva dve zemlje, rekao je da je "Mađarska bila 12. trgovinski partner Srbije pre samo neku godinu, a sada je peti".

Naveo je da tokom ove kampanje nijednu ružnu reč nije rekao o svojim protivnicima.

"Nismo rekli nijednu ružnu reč o svojim protvinicima, želeo sam lično da takva kampanja bude i presrećan sam kada vidim koliko hiljada vas želi da sluša, a da ne čuje nijednu psovku niti grubu reč o drugima. To smo ostavili našim protivnicima", rekao je Vučić.

Lider SNS pozvao je građane da izađu na izbore 3. aprila i poručio:

"Da izađemo i pobedimo. Biću tužan ako ne dobijemo 60 odsto u prvom krugu, da ih pobedimo ubedljivije nego ikada. Neka živi srpsko mađarsko prijateljstvo", poručio je Vučić.

Tanjug/GO SNS

 

Član Predsedništva SNS Igor Mirović izjavio je da se Srbija razvija kao nikada do sada u poslednjih 30 godina i dodao da građane koji su se okupili na današnjem skupu objedinuje isti san i isti plan.

"Okupili smo se ovde jer nas povezuje isti plan, isti san koji sanjamo i živimo nekoliko godina unazad - san i java o uspešnoj Srbiji i jakoj ekonomiji koja, uz našu zajedničku volju i trud, jača i razvija se kao nikada do sada u poslednjih 30 godina", rekao je Mirović.

Mirović je podsetio na Vučićevu biografiju i rekao da "on može da stoji rame uz rame sa najvećim liderima sveta".

Istakao je da Vučić predvodi Srbiju koja ima čime da se pohvali i dodao da dela govore i raspaljuju veru, nadu i jasan plan i san sa predsednikom Vučićem koji je, kako je istakao, sposoban da povede građane dalje u budućnost.

Okupljenima se obratio i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor koji je rekao da pre pet godina Vučić formalno nije bio njihov predloženi kandidat, ali da je tada pozvao ljude da mu daju podršku jer je, kako je rekao, i tada bio siguran u to da će biti opravdano nadanje da će zajedno od Srbije uspeti da naparave stabilnu državu.

"Danas, posle pet godina, mogu da kažem da je to moje uveravanje danas realnost. Pokazalo se sve da je tačno", istakao je Pastor i dodao da je zahvaljući tome Srbija danas jača država nego što je bila.

Pastor je rekao da bi mogao da govori o raznim stvarima koje su urađene, ali da neće jer postoji nešto što je mnogo bitnije, a to je politička stabilnost koja je, dodao je, preduslov za sve ono što je urađeno.

"Ono što smo mi uspeli uraditi, to je politička stabilnost, preobražaj Srbije u uglednu zemlju koja je garant stabilnosti jugozapadnog Balkana, u državu na koju se obraća pažnja, koja uživa ugled i poštovanje. Mislim da je to najbitnije jer je sve ostalo posledica ovoga", rekao je Pastor.

Komentari (0)

Talk of the town