Izbori 2022

Vučić na predizbornom skupu u Nišu: U junu početak izgradnje brze pruge

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2022

-

18:35

Vučić na predizbornom skupu u Nišu: U junu početak izgradnje brze pruge
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić govorio je danas na predizbornom skupu u Nišu gde je poručio da u junu počinje izgradnja brze pruge od Beograda do Niša.

Vučić je naveo da će u industrijske zone Sever i Sever 2 biti uloženo nekoliko desetina miliona evra kako bi u taj grad, nakon što je u poslednjih nekoliko godina otvoreno osam kompanija, došlo još kompanija.

"Ako se setite vi iz Nišavskog okruga i Niša koliko su nam fabrika uništili, na koliko fabrika su stavili lance i katance, do pre šest ili sedam godina nismo sanjali da možemo da se opravimo. Otvorićemo i jedanaestu, dvanaestu i trinestu kompaniju, samo da problem nezaposlenosti ne bude prisutan u Nišu", rekao je Vučić.

Govoreći o auto-putevima, Vučić je kazao da Niš danas izlazi na mnogo auto-puteva, da je umrežen sa ostalim gradovima u Srbiji, ali i da se od Niša ide do granica Bugarske i Severne Makedonije. Naveo je da će Niš biti spojen i sa Prištinom, Krušumlijom, Prokupljem.

"Želimo da na brzoj pruzi od Beograda do Niša imamo i više od 20.000 putnika, s obzirom da će biti veći promet i veći broj stanica", rekao je Vučić.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Najavio je i da će biti izdvojeno 424 miliona evra za izgradnju pruge od 180 kilometara do bugarske granice, kako bi Niš bio povezan i sa drugim gradovima u regionu, kao što su Sofija i Istanbul, a ne samo sa Beogradom.

Vučić se izvinio što izgradnja stadiona u Nišu nije počela u martu, kako je ranije najavljeno, i najavio da će početi u maju i da će za taj projekat biti izdvojeno 59 miliona evra.

Istakao je da je mnogo važno u ovim trenucima da Srbija sačuva mir i stabilnost, navodeći da oni nisu "zauvek dati".

Napomenuo je da je najveći deo investiora u Srbiji  iz Evrope, kao i da Srbija ostaje na evropskom putu, ali i naglasio da Srbija neće učestvovati u "histeriji koja se vodi protiv Rusije".

"Srbija će čuvati svoje dostojanstvo i svoj ponos, Srbija je bila i ostaće slobodarska zemlja. I ponosan sam što građani Srbije to razumeju, kao i to da mi želimo sami da čuvamo svoje nebo", podvukao je Vučić.

Dodao je da Srbija sarađuje sa NATO-om, naročito na KiM, ali da nikada neće biti deo Alijanse jer ne može da zaboravi šta su radili u Nišu, Aleksincu...

Zahvalio je penzionerima na strpljenju tokom reformi, navodeći da će prosečna penzija do kraja 2026. godine biti 500 evra, a mladima je poručio da će od države dobiti po još 100 evra početkom juna.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Na predizbornom skupu govorila je i prva sa liste SNS za republičke izbore Danica Grujičić koja je kazala da je bila veoma srećna kada je Klinički centar u Nišu prvi sagrađen od svih kliničkih centara koji se sada završavaju, zato što je, kako je rekla, jug Srbije konačno u nečemu bio prvi.

Takođe, na skupu SNS-a govorila i kandidat sa liste Jelena Begović koja je kazala da se "ulazi u finale odlučivanja o našoj budućnosti".

"Naš cilj je dalji razvoj. Treba nam i mir i stabilnost, jer bez toga nema daljeg razvoja, a stranka koja može da pruži i mir i stabilnost na čelu sa Aleksandrom Vučićem je SNS", rekla je Begović.

Komentari (0)

Talk of the town