Izbori 2022

Obradović na konferenciji pokazao "čarobni štapić" i poručio: Pregovori o formiranju gradske vlasti mogu da počnu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/04/2022

-

01:07

Obradović na konferenciji pokazao "čarobni štapić" i poručio: Pregovori o formiranju gradske vlasti mogu da počnu
Obradović na konferenciji pokazao "čarobni štapić" i poručio: Pregovori o formiranju gradske vlasti mogu da počnu - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Lider Dveri Boško Obradović pokazao je na završnoj konferenciji za medije u šali svoj "čarobni štapić", odnosno rekvizit koji je koristio u predizbornoj kampanji.

Tom prilikom, Obradović je istakao da je lista na kojoj se on nalazi ostvarila bolji rezultat od onog koji su im predviđali istraživači javnog mnjenja.

"Kao što ste već čuli, mnogi istraživači javnog mnjenja i kladionice nisu nam davali ni dva posto, i sve to nam govori da je naš glas zaista čarobni štapić - jedini koji imamo", rekao je Obradović.

Dodao je da su izbori za njih bili "velika borba" i da im "uopšte nije bilo lako", ali i da je na dijalogu između dela opozicije i vlasti ipak napravljen neki pomak i da su izborni uslovi bolji nego što su bili ranije.

"Mislim da treba da nastavimo tu borbu za demokratiju u Srbiji, za slobodne medije i za poštene izbore, i da svaki sledeći izborni proces bude još demokratskiji, slobodniji i pošteniji. Do toga neće doći ako ne nastavimo da se borimo svi zajedno", rekao je Obradović.

"Sada mogu da počnu pregovori o formiranju gradske vlasti bez Srpske napredne stranke", dodao je. 

Prema podacima kojima raspolaže Cesid, na osnovu 72,5 odsto uzorka, Obradović je na predsedničkim izborima osvojio 4,5 odsto glasova i time bio četvrti.

Na parlamentarnim izborima, lista Srpskog pokreta Dveri osvojila je, prema preliminarnim rezultatima Cesida na sa 70,6 odsto obrađenog uzorka, 4 odsto glasova, odnosno 11 mandata.

Kada je reč o beogradskim izborima, tu je, prema podacima Cesida, na 57,2 odsto obrađenog uzorka lista Dveri-POKS osvojila 3,5 odsto glasova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town