Izbori 2022

GIK: Na ponovljenim izborima u Beogradu SNS osvojio 55,1 odsto, "Ajmo ljudi" 12,9 odsto

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2022

-

07:17

GIK: Na ponovljenim izborima u Beogradu SNS osvojio 55,1 odsto, "Ajmo ljudi" 12,9 odsto
GIK: Na ponovljenim izborima u Beogradu SNS osvojio 55,1 odsto, "Ajmo ljudi" 12,9 odsto - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Na dva biračka mesta na kojima je u četvrtak ponovljeno glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda, najviše glasova osvojila je lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve sa ukupno 588 osvojenih glasova, odnosno 55,1 odsto, rečeno je sinoć Tanjugu iz Gradske izborne komisije (GIK).

Na biračkom mestu 7 u Rakovici i na mestu broj 57 na Zvezdari pobedila je lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve koja je osvojila ukupno 588 glasova, odnosno 55,1 odsto glasova, dok je druga lista Duško Vujošević - Ajmo ljudi sa osvojenih 138 glasova ili 12,9 odsto glasova, navode iz GIK-a.

Treća je lista Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda sa 90 glasova, odnosno 8,4 odsto osvojenih glasova, dok je na četvrtom mestu lista Ivica Dačić - SPS, JS koja je dobila 83 glasa ili 7,8 procenta.

Sledi lista Moramo koja je dobila 58 glasova, odnosno 5,4 procenta, a zatim lista Miloš Jovanović - Nada za Beograd sa 48 glasova ili 4,5 procenta.

Lista Boško Obradović - Dveri/POKS osvojila je 17 glasova, odnosno 1,6 procenata, a Srpska stranka Zavetnici 10 glasova ili 0,9 odsto.

Suverenisti - ÐB, NS, ŽZS dobili su sedam glasova, odnosno 0,7 procenata, a lista Vojislav Šešelj - SRS pet glasova ili 0,5 odsto.

Ruski manjinski savez je dobio tri glasa ili 0,3 odsto, dok je lista

Nemanja Šarović - za sav normalan svet dobila dva glasa, odnosno 0,2 procenta glasova, rečeno je Tanjugu u GIK-u.

Na ponovljene izbore na dva biračka mesta izašlo je ukupno 1.068 birača od 2.839 upisanih u birački spisak, što čini 37,6 odsto.

Glišić: Bolji rezultat nego 3. aprila

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glisić izjavio je sinoć da je lista ove stranke "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" na ponovljenim lokalnim izborima na dva biračka mesta u Beogradu osvojila 55,6 odsto glasova.

On je na konferenciji za novinare rekao da su rezultati bolji od onih koje je lista ostvarila 3. aprila na biračkim mestima 7 i 57, odnosno na Konjarniku u opštini Zvezdara i Kanarevom brdu u opštini Rakovica.

"Na ovim mestima smo 3. aprila osvojili 31,5 odsto glasova, odnosno 523 glasa, a danas 55,6 odsto ili 588 glasova", rekao je Glišić.

Istakao je da je posle ovih rezultata jasno da će SNS sa partnerima imati većinu u Skupštini grada Beogarda i da će odlučivati o tome ko će biti sledeći gradonačelnik glavnog grada.

Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je, kako je rekao, između dva izborna ciklusa preživeo razne napade i pritiske i ostao čvrst i na strani građana Srbije.

"Neki koji su ranije dali glasove nekim drugima sada su svoj glas dali njemu", rekao je Glišić, a onima koji još žele da ponove izbore poručio da to može da se uradi, kako je naglasio, "već sledećeg vikenda".

Nikodijević: Izborni proces u Beogradu je završen

Predsednik gradske organizacije SPS Beograd i predsednik Skupstine grada Nikola Nikodijević, konstatovao je sinoć da su ponavljanjem izbora na Zvezdari i u Rakovici, završeni izbori u Beogradu.

Nikodijević je za Tanjug izrazio zadovoljstvo rezultatom koji je SPS ostvario juče na biračkim mestima na Zvezdari i u Rakovici.

"Lista "Ivica Dačić-premijer Srbije, Toma Fila-gradonačelnik Beograda", osvojila je 7,8%, što je za oko 1% više u odnosu na rezultate koji smo ostvarili na izborima 3. aprila. Ovime je izborni proces u Beogradu završen, i možemo konstatovati da su SNS i SPS ostvarili apsolutnu većinu od 56 odbornika u Skupštini grada", rekao je Nikodijević.

Postignuti rezultati, kako je istakao, predstavljaju potvrdu ispravnosti politike koju su SNS i SPS vodili protekle četiri godine u Beogradu.

"I ovom prilikom zahvaljujem svim Beograđanima koji su našoj koaliciji pružili podršku", zaključio je Nikodijević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town