Aktuelno iz kulture

Posebno priznanje ekipi filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" u Puli

Komentari

Autor: RTS

24/07/2021

-

11:08

Posebno priznanje ekipi filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" u Puli
Posebno priznanje ekipi filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" u Puli - Copyright Promo/Nemanja Miščević

veličina teksta

Aa Aa

Film "Plavi cvijet" reditelja Zrinka Ogreste dobitnik je Velike zlatne arene za najbolji film 68. Pulskog filmskog festivala, koji je u petak veče završen u pulskoj Areni dodelom nagrada.

Film "Murina" rediteljke Antonete Alamat Kusijanović osvojio je nagradu publike Zlatna vrata Pule, dok je Zlatna arena za najbolji film u Međunarodnom programu, kao i nagrada publike u toj selekciji, pripala filmu "Nigde posebno" reditelja Uberta Pazolinija. 

Hrvatski audiovizuelni centar je u okviru Međunarodnog prgrama dodeli posebno priznanje ekipi filma "Južni vetar 2: Ubrzanje", koji je premijerno prikazan na ovom festivala i u ime ekipe filma publiku je pozdravila producentkinja Tatjana Žeželj Gojković, piše RTS.

Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodeljena je Reneu Bitorajcu za ulogu Dinka u filmu "A bili smo vam dobri" reditelja Branka Šmita, a Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Vanji Ćirić za ulogu Mirjane u pomenutom "Plavom cvijetu".

Ogresta je osvojio i Zlatnu arenu za najbolju režuju, dok je Zlatna arena za najbolji scenario dodeljena Sandri Antolić, Onjenu Sviličiću i Branku Šmitu za "A bili smo vam dobri".

Nagrada "Breza" za najboljeg debitanta pripala je scenariskinji i rediteljki filma "Murina". Podsetimo, Antoneti Alamat Kusijanović pripala je i na ovogodišnjem festivalu u Kanu nagrada za najbolji debitantski film.

Preporuka za vas

Rasprodata premijera "Južnog vetra 2" u Puli: Očekujte lude vožnje, dosta obrta i drame, ali i komedije, poručuje reditelj Miloš Avramović
Miodrag Radonjić: Ponosan sam što "Južni vetar" vole i gledaju mnogi i van Srbije, a svetska premijera u Puli govori u prilog toj činjenici
Miodrag Radonjić: Baća će spuštati svojim doskočicama i šalama tenziju u nastavku "Južnog vetra"

Komentari (0)

Kultura