Aktuelno iz kulture

Rasprodate karte za beogradsku premijeru filma "Heroji Halijarda"

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

12:28

Rasprodate karte za beogradsku premijeru filma "Heroji Halijarda"
Rasprodate karte za beogradsku premijeru filma "Heroji Halijarda" - Copyright Contrast Studios/Srđan Stevanović

veličina teksta

Aa Aa

Karte za beogradsku, svečanu premijeru filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda", koja je zakazana za 10. oktobar u Mts dvorani, rasprodate su za samo nekoliko sati nakon što su juče puštene u prodaju, saopštili su producenti. 

Ratna drama inspirisana istinitim događajima, "Heroji Halijarda" neispričana je priča o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti... 

U proleće 1944. godine, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao "Operacija Halijard".

"Heroji Halijarda" priča je o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. 

Ilija, najmlađi muški naslednik koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. 
Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

Posle velike nacionalne premijere, novo domaće kinematografsko ostvarenje, nastalo u produkciji Contrast studios i Telekoma Srbija, kreće 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura