Aktuelno iz kulture

Beogradska filharmonija: Dve godine od odlaska Ivana Tasovca

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2023

-

12:45

Beogradska filharmonija: Dve godine od odlaska Ivana Tasovca
Ivan Tasovac - Copyright Beogradska filharmonija/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska filharmonija je danas podsetila da se navršilo dve godine od odlaska njihovog direktora Ivana Tasovca (1966-2021).

"Iako su prošle dve godine, nema dana da te nema. Uz nas na svakom koncertu, nisi propustio nijednog Šostaka, Čajkoša ili Malera. Nismo ni mi propustili da ti sviramo i to ne samo one koncerte koje smo ti posvetili", kaže se u saopštenju.

Beogradska filharmonija ove godine navršava sto godina postojanja, i podsećaju da su od toga sa Tasovcem "petinu proveli zajedno - i to kakvu".

"Dvadeset najluđih, neustrašivih i neponovljivih godina tokom kojih smo napravili čudo. Za sobom si ostavio veliku filharmoniju i dao nam ponos koji ćemo tvrdoglavo čuvati. A ti znaš koliko možemo biti uporni, učili smo od najboljeg. Idemo dalje, naš voljeni Taso, uprkos svemu!", poručuju filharmoničari.

Svečani koncert 15. septembra povodom otvaranja jubilarne sezone, orkestar je  posvetio Tasovcu, a večeras će u Kolarčevoj zadužbini (20:00) tokom nastupa filharmonije Nikola Ćirić posvetiti njemu kompoziciju "Poruka u boci" koju će izvesti nakon Glijerovog Koncerta za hornu i orkestar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura