Aktuelno iz kulture

Vraća se Goku: Najavljen novi nastavak popularnog japanskog serijala "Zmajeva kugla"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

13/10/2023

-

21:16

Vraća se Goku: Najavljen novi nastavak popularnog japanskog serijala "Zmajeva kugla"
Vraća se Goku: Najavljen novi nastavak popularnog japanskog serijala "Zmajeva kugla" - Copyright Prinstscreen YouTube/ 東映アニメーション公式YouTubeチャンネル

veličina teksta

Aa Aa

"Zmajeva kugla", jedan od najpopularnijih anime serijala svih vremena, dobija novi nastavak, više od četrdeset godina nakon svog nastanka.

"Zmajeva kugla: Daima" najavljena je na njujorškom "Komik konu", a predstavljen je i prvi trejler za seriju, koja će početi da se prikazuje na jesen 2024. godine.

Trejler počinje podsećanjem na istoriju "Dragon Ball" franšize i po Gokuovom uzrastu nagoveštava da bi novi nastavak mogao da se hronološki smesti pre kraja "Zmajeve kugle: Z". 

Japanska medijska franšiza zasnovana na mangi autora Akire Torijame počela je sa "Zmajevom kuglom" (Dragon Ball), a zatim je dobila nastavke "Zmajeva kugla Z", "Zmajeva kugla GT" i "Zmajeva kugla Super". 

Glavni lik je Son Goku sa planete Vegete koji je poslat na Zemlju da uništi čovečanstvo. Međutim, izgubio je pamćenje i od tada je zaštitnik ljudi zajedno sa Jamačom, Krilinom, Ten Šin Hanom, Muten Rošijem, svojim sinom Gohanom i mnogim drugima. 

Originalni serijal ima 153 epizode, dok zajedno sa ostala tri serijala, ima 639 epizoda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura