Aktuelno iz kulture

Američke "Mućke" koje niko nije želeo: Pilot epizoda rimejka legendarne serije tek nedavno ugledala svetlo dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

16/10/2023

-

21:49

Američke "Mućke" koje niko nije želeo: Pilot epizoda rimejka legendarne serije tek nedavno ugledala svetlo dana
Američke "Mućke" koje niko nije želeo: Pilot epizoda rimejka legendarne serije tek nedavno ugledala svetlo dana - Copyright Prinstscreen YouTube/Más Mejor, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prema mišljenju mnogih, jedan od najboljih britanskih sitkoma svih vremena  - legendarne "Mućke" - trebalo je da dobiju američki rimejk, ali taj projekat ipak nije zaživeo. Od nedavno se, međutim, na internetu može naći snimak pilot epizode koji je pobrao niz negativnih kritika internet zajednice.

Voljeni Delboj i Rodni, koje su u originalnoj verziji igrali Ser Dejvid Džejson i Nikolas Lindherst, u američkoj su povereni glumcima Džinu Legvizamu i Dastiju Ibari, dok je deku (u originalnu ga je igrao Lenard Pirs) trebalo da glumi legendarni Kristofer Lojd, zvezda "Povratka u budućnost". 

Pilot je nosio naziv "King of Van Nuys" odnosno "Kralj Van Najsa" i sniman je čak dva puta za ABC mrežu, a iako su scenario pisali autori čuvenih "Stažista" (Scrubs), nisu uspeli da dobiju podršku za snimanje kompletne serije.

Vredi napomenuti da ni Dejvid Džejson nije verovao u ovaj projekat. 

"U Americi rade briljantnu komediju, ali ne vidim da mogu da donesu 'Mućke'. Mislim da to neće putovati 'preko bare'", izjavio je tada Džejson za Mirror.

Glumac je smatrao da je priča suviše specifična i da ne bi dobro prošla na drugom podneblju.

"Možda bi i funkcionisalo, ali biste morali toliko da je promenite da biste je amerikanizovali, da biste mogli da izgubite ceo koncept. Jezik bi morao mnogo da se promeni, kao i delovi priče. 'Mućke' su toliko londonske i britanske u svom humoru", rekao je Džejson.

profimedia

 

Serija "Mućke" nije odmah postala veliki hit, ali je s vremenom postala sve gledanija. Epizoda emitovana 1996. koja je trebalo da bude i poslednja, još drži rekord kao najgledanija epizoda nekog sitkoma na britanskim televizijama, a privukla je 24,3 miliona gledalaca.

Serija je dobila brojne nagrade, uključujući priznanje Bafta, britansku Nacionalnu televizijsku nagradu i nagradu Kraljevskog televizijskog društva. BBC anketa iz 2004. pokazala je da su "Mućke" najbolji britanski sitkom, a jedna druga anketa smestila je Delboja na četvrto mesto omiljenih tv likova. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura