Život

Sahrana engleskog slikara inspirisana serijom "Mućke": Na večni počinak ispraćen u čuvenom "Trotermobilu"

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2023

-

16:29

Sahrana engleskog slikara inspirisana serijom "Mućke": Na večni počinak ispraćen u čuvenom "Trotermobilu"
Mućke - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan veliki obožavalac čuvene humorističke serije "Mućke" u britanskom gradiću Slau ispraćen je na večni počinak u poznatom "Trotermobilu", korištenom u tom sitkomu, dok je pogrebno osoblje bilo obučeno u kostime Betmena i Robina kakve su u jednoj epizodi nosili Del i Rodni.

Bivši slikar i dekorater Edi Džojs preminuo je od srčanog udara u 72. godini, a njegova porodica je odlučila da ga isprati na način na koji se slavio njegov lik, baš kao u televizijskoj seriji popularnoj i u Srbiji.

Umesto tradicionalne pogrebne povorke i crnine, od osoba koje su došle na sahranu se tražilo da obuku vedre boje, dok je iznad pogrebnog automobila pisalo "legenda", uz kriglu "Ginis" piva.

Jedna od njegovih ćerki Viktorija Ridžvel, rekla je da su ona i njena braća i sestre želeli da isprate svog "šaljivog" oca na način na koji je živeo svoj život.

"Umnogome je podsećao na Delboja, bio je stara škola, i nevaljalac. Puno je govorio, bio je voljen i jedinstven. Nisu ga svi voleli, ali je umeo da vam ubaci novac u džep, ako ga niste imali. Sahrana je bila odraz njegovog karaktera. Voleo je 'Mućke', odrastao na njima, gledao ih je stalno", rekla je Viktorija.

Iznad sedišta vozača i suvozača vozila koje je odvezlo Džojsa na večni počinak, pisala su imena "Del" i "Dejv" kako je Rodnija zvao Triger u seriji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin