Aktuelno iz kulture

Posle "Krune", stiže nova serija o vladarskoj porodici: Netfliks priprema projekat o dinastiji Kenedi

Komentari

Autor: Variety

19/10/2023

-

07:22

Posle "Krune", stiže nova serija o vladarskoj porodici: Netfliks priprema projekat o dinastiji Kenedi
Kraljica Elizabeta II i Džon Kenedi - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Posle velikog uspeha serije "Kruna", Netfliks planira novi projekat koji će se baviti "američkom kraljevskom porodicom" - dinastijom Kenedi. 

Serija će biti zasnovana na knjizi Frederika Logevala "JFK: Coming Of Age In The American Century, 1917-1956", piše Variety.

Dvotomna biografija otkriva detalje o životu jednog od najvoljenijih američkih predsednika, koji je ubijen 1963. godine. Dok se prvi deo bavi njegovim poreklom, obrazovanjem, vojnom službom i počecima političke karijere, drugi, koji tek treba da bude objavljen, verovatno pokriva period njegovog mandata i tragičnog ubistva.

Još nije poznato kome će biti poverena glavna uloga u novoj seriji, a mediji spekulišu da bi to možda mogao da bude Džejms Marsden, koji je Kenedija glumio u filmu "Batler" iz 2013. godine. 

Takođe, nije poznato ni da li će serija pratiti sličnu strukturu kao "Kruna", u kojoj se na svake dve sezone glumci menjaju, kako bi igrali likove u poznijim godinama života.

Potvrđeno je da scenario potpisuje Erik Rot, koji je i u ulozi izvršnog producenta, a javnosti je poznat kao Oskarom nagrađen scenarista filma "Forest Gamp". 

Izvršni producenti su takođe i Piter Černin i Dženo Toping. 

Još nema potvrde ni o tome kada bi moglo da počne snimanje, jer je i dalje u toku štrajk sindikata američkih glumaca SAG-AFTRA.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura