Aktuelno iz kulture

Alisa Radaković: Snimanje filma "Čuvari formule" bilo je stresnije od skoka iz aviona

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2023

-

08:01

Alisa Radaković: Snimanje filma "Čuvari formule" bilo je stresnije od skoka iz aviona
Alisa Radaković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Alisa Radaković u novom filmu Dragana Bjelogrlića "Čuvari formule", koji će beogradsku premijeru imati večeras, tumači lik Rose, za koju joj je kako kaže, velika inspiracija bila Mileva Marić.

"U tom periodu žene su često koristile lažna imena muškaraca da bi njihov rad i istraživanja bili uzeti u obzir. To je podloga od koje sam krenula. Naravno, i izučavanje fizike, koliko sam mogla da razumem", rekla je glumica.

Radaković je istakla i sjajan glumački kolektiv film u kome su Jovan Jovanović, Ognjen Mićović, Radivoje Bukvić i Maja Čampar.

Film koji govori o nuklearnom akcidentu krajem pedesetih u Institutu Vinča, i lečenju ozračenih koji su gubili težinu i kosu, Radaković kaže da su za lgumce "fizičke tranformacije bile nužne".

"Moje kolege i ja nismo znali na koji način da se pripremimo, sem da probamo. I svi smo dali maksimum time kako smo se posvetili likovima", istakla je Radaković.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Vizuelno su njihovi likovi živeli sa glumcima i posle snimanja, a Radaković je odlučila da skoči padobranom iz aviona sa tri hiljade metara, dodavši da sa iskustvom rada na "Čuvarima formule" nije osetila strah ni u jednom trenutku.

"Snimanje je bilo dosta stresnije, zahtevnije i strašnije od samog skoka, koji je bio melem za dušu. Sigurna sa da smo izašli kao bolji i jači ljudi nakon ovog iskustva, koje ne bih menjala ni za šta na svetu", navela je glumica.

Radaković je istakla da je poseban kvalitet filma "univerzalna priča o solidarnosti, hrabrosti, empatiji i snazi čovekovoj, koja se javi kada najmanje očekujemo".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njenim rečima, "Čuvari formule" su "lepa, topla priča koja ne može da ostavi ravnodušnog gledaoca".

Radaković igra u predstavi "Lažljivi život odraslih", koju opisuje kao "predivno iskustvo timskog rada", a očekuje i izlazak filmova "Žač", "Jugodrom" i "Peščane plaže Marsa".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura