Aktuelno iz kulture

Čuveni violončelista Stjepan Hauser na koncertu u Beogradu posvetio jednu od pesama žrtvama iz Ribnikara

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews Srbija

25/10/2023

-

16:05

Čuveni violončelista Stjepan Hauser na koncertu u Beogradu posvetio jednu od pesama žrtvama iz Ribnikara
Violončelista Stjepan Hauser - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski violončelista Stjepan Hauser održao je večeras koncert u Štark Areni pod nazivom "Rebell With a Cello", a numeru "Hallelujah" je posvetio Andiji Čikiću i ostaloj ubijenoj deci iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar". 

"Ovde u Srbiji sigurno ima dosta talentovanih mladih muzičara, umetnika. Jedan od njih je bio i Andrija Čikić", rekao je Hauser najavljujući tu kompoziciju.

Podsetimo,  Andrija Čikić ubijen u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" bio je talentovani pijanista, koji je osvojio brojne nagrade u zemlji i inostranstvu, a po njemu je dobila ime novoustanovljena nagrada za mlade pijaniste.

Ovo je prvi njegov solistički koncert nakon razlaza sastava "2Cellos" u maju 2022. godine, a započeo ga je kompozicijom "Now We Are Free" autora Hansa Cimera i Lise Žerard, iz čuvenog ostvarenja "Gladijator" Ridlija Skota.

Među numerama koje je izveo našla se i balada "My Heart Will Go On" iz filma "Titanik", kao i kompozicija iz filma "Kum".

Nakon toga je izveo kompoziciju iz TV serije "Igra prestola" i numeru iz filmskog serijala "Pirati sa Kariba".

U drugom delu koncerta, Hauser je, između ostalog, izveo hitove "Let's Get Loud", "Livin' La Vida Locca", "La Isla Bonita" i "Despacito".

Pred kraj koncerta, na bini se pojavio i srpski teniser Novak Đoković koji je zasvirao saksofon, nakon čega je Hauser izveo italijanski klasik "Bella Ciao" i deo pesme "No Woman No Cry" Boba Marlija.

Koncert je deo evropske turneje Hausera koja se nastavlja u Zagrebu, Minhenu, Amsterdamu, Berlinu, Beču, Krakovu, Gdanjsku, Oberhausenu, Antverpenu, Hamburgu, Mančesteru, Londonu, Parizu i Istanbulu.

U izjavi za medije pre početka koncerta, Hauser je rekao da nije očekivao ovakav uspeh solo turneje i dodao da je uglavnom rasprodao svoje koncerte.

"Muzika je najbolji izbor uvek, pravi lek za sve. Ljubav je pokretač svih nas u životu, da stvaramo remek dela, da sviramo što bolje koncerte", rekao je Hauser.

Komentari (0)

Kultura