Aktuelno iz kulture

Horor "Osam očiju", snimljen u Srbiji, premijerno 31. oktobra u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2023

-

11:54

Horor "Osam očiju", snimljen u Srbiji, premijerno 31. oktobra u Beogradu
Horor "Osam očiju", snimljen u Srbiji, premijerno 31. oktobra u Beogradu - Copyright Prinstscreen YouTube/JoBlo Horror

veličina teksta

Aa Aa

Američki horor film "Osam očiju", koji je u potpunosti sniman i radnja se dešava u Srbiji, biće premijerno prikazan 31. oktobra (18:30) u MTS dvorani, najavili su iz "Dead Lake" festivala horora i vina.

Reditelj "Osam očiju" Ostin Dženings napravio je omaž italijanskim horor filmovima sedamdesetih godina, a film će biti prikazan u okviru predfestivalskog prohgrama devetog "Ded lejka", koji će biti održan u Beogradu i tradicionalno u bioskopu "Abazija" na Paliću.

Kako je najavljeno, film čiji je koproducent Miloš Đukelić, a realizovala ga je njegova kuća Red Production, biće prikazan i u Cinegradu u Rakovici od 1 do 5. novembra, kao i u "Abaziji" između 1. i 3. decembra, u toku trajanja glavnog festivalskog programa.

"Film prati bračni par Kasi i Gava, kroz njihovo proputovanje po bivšoj Jugoslaviji. Nakon odluke da krenu na neplaniranu turističku ekspediciju sa misterioznim vodičem po imenu Sveti Petar, kada Gari nestane, Kasi uskoro shvati da je uvučena u sve paranoidniju mrežu manipulacije i ubistava", kaže se u saopštenju.

Tokom prefestivalskog programa od 26. oktobra održava u "Abaziji", biće prikazan i film “Pet noći kod Fredija”, svake večeri do 1. novembra od 22:30, dok će u okviru festivalskog programa na Paliću biti prikazan još jedan film sniman u potpunosti u Srbiji "Kuća lenjivaca", u kome igra Stefan Kapičić, naveli su organizatori.

Festival će biti održan pod sloganom “Strava u Aleji platana”, u saradnji sa distributerskom kućom Megakom film, MTS dvoranom, bioskopom Cinegrand Rakovica, uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Sekretarijata za kulturu Gradske uprave Beograda.

Preporuka za vas

Film snimljen u Srbiji izabran za glavnu selekciju Sandens festivala: Selo na Staroj planini zvezda priče uz Nomi Rapas

Komentari (0)

Kultura