Aktuelno iz kulture

Novosadski Doček ponovo među najboljim evropskim festivalima: Glasanje još traje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/11/2023

-

10:22

Novosadski Doček ponovo među najboljim evropskim festivalima: Glasanje još traje
Novosadski Doček ponovo među najboljim evropskim festivalima: Glasanje još traje - Copyright Promo/V.Velickovic

veličina teksta

Aa Aa

Novosadski Doček, kao jedinstvena umetnička proslava dve Nove godine u Evropi, ponovo je nominovan za najbolji festival u okviru 13. izdanja Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards).

Doček je u kategoriji Best Medium-Sized, a glasanje je otvoreno do 30. novembra na ovom linku

Već priznat kao Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, Doček je i jedan od najvažnijih legata projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, koji je u proteklih šest godina obuhvatio više od 400 programa, na više od 100 lokacija u gradu i njegovoj okolini.

Doček je, kao događaj za najširu publiku i najrazličitije ukuse, uspeo da ponudi velik spektar izvođača i prostora, čuvajući umetnički kvalitet i slaveći kulturnu raznolikost Novog Sada.

Promo/V.Velickovic

 

Doček je u Novi Sad doveo vrhunske muzičare iz Evrope i sveta kao što su Aleksej Tihomirov, Andreas Ottensamer, Irkutska filharmonija sa solistima, Roman Simonović, Carminho, Chrystabell, Sevdaliza, Morcheeba, Nouvelle Vague, Jimi Tenor, Kosheen, Stereo MC’s, Tigran Hamasyan, Lajko Feliks, Nneka, Kinga Glik, Biesmans, Mahmut Orhan i drugi.

Promo/V.Velickovic

 

Samo neka od velikih imena domaće i regionalne scene, u čijim nastupima su posetioci mogli da uživaju proteklih godina, jesu Božo Vrećo, Darko Rundek, Manjifiko, Matija Dedić, Stefan Milenković, Camerata Academica, Buč Kesidi, Josipa Lisac, Damir Urban, Lena Kovačević, YU grupa, Bajaga i instruktori, Atomsko sklonište, Dado Topić, Artan Lili, Konstrakta & Zemlja Gruva, Bojana Vunturišević, Let 3, Elemental, Nipplepeople, Perpetuum Jazzile, Obojeni program, Repetiror, Monohrom, Dejan Petrović sa orkestrom, Kralj Čačka, Lollobrigida, Svemirko, Goran Trajkoski, Love Hunters i drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura