Aktuelno iz kulture

Jasmina Trumbetaš Petrović: "Sopran, koji iza sebe ima niz uloga, bez Turandot kao da ne postoji"

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2023

-

12:43

Jasmina Trumbetaš Petrović: "Sopran, koji iza sebe ima niz uloga, bez Turandot kao da ne postoji"
Jasmina Trumbetaš Petrović: "Sopran, koji iza sebe ima niz uloga, bez Turandot kao da ne postoji" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Operska pevačica Jasmina Trumbetaš Petrović peva u dve opere u novoj sezoni Narodnog pozorišta u Beogradu. Jedna od njih je "Manon Lesko", s kojom je Opera Narodnog pozorišta ove godine gostovala u Rumuniji i uz mađarsku bila jedini inostrani gost na Festivalu u Bukureštu.

"Imali smo zaista veliki uspeh i ovacije. O tome svedoče i snimci. Lepo su nas primili i ispoštvali, vratili smo se u Beograd sa predivnim utiscima, i povodom da se saradnja nastavi", istakla je umetnica. 

Trumbetaš Petrović je rekla da se raduje novoj sezoni u Narodnom pozorištu, u okviru koje uz "Manon Lesko", igra u operi "Turandot", koja se igra u matičnoj kući i Madlenijanumu.

"Spremaju se novi naslovi i premijere. Nadam se uspešnoj sezoni, a pored operske scene i koncertima", rekla je Trumbetaš Petrović. 

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Prema njenim rečima, u planu su i neka gostovanja, jer zato uvek postoji opcija, kao što je pre nekoliko godina kao Tatjana igrala sa rumunskim umetnicima u "Onjeginu".

Trumbetaš Petrović je istakla operu "Turandot", navevši da je to "jedna od vrhunskih i jedan sopran, koji iza sebe ima niz uloga, bez Turandot kao da ne postoji". 

"Zakružila sam opus velikih uloga, vrhunskih rola, bez kojih sopran kao da ne postoji, kao što su 'Toska', 'Turandot', 'Madam Baterflaj' i 'Manon Lesko', koja je jedna od veoma zahtevnih i najtežih uloga", rekla je Trumbetaš Petrović.

Za "Manon Lesko", Trumbetaš Petrović je rekla da je srećna što je uspela u karijeri na sceni Narodnog pozorišta i šire da se nađe u toj ulozi. 

"Mogu reći da je publika odlično prihvatila i da su kritike bile na visini", zaključilaje umentica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura