Aktuelno iz kulture

Vraća se "Karate Kid": Džeki Čen i Ralf Mačio prvi put zajendo u novom nastavku franšize

Komentari

Autor: Variety

22/11/2023

-

21:31

Vraća se "Karate Kid": Džeki Čen i Ralf Mačio prvi put zajendo u novom nastavku franšize
Vraća se "Karate Kid": Džeki Čen i Ralf Mačio prvi put zajendo u novom nastavku franšize - Copyright Tanjug/AP/Sony Pictures Entertainment

veličina teksta

Aa Aa

Džeki Čen i Ralf Mačio koji su igrali u odvojenim nastavcima "Karate Kid" filmova, zajedno će se pojaviti u najnovijem delu franšize koje režira Džonatan Entvisl.

U filmu, koji bi trebalo da bude premijerno prikazan 13. decembra naredne godine, Mačio glumi Danijela Larusoa, a Čen ulogu gospodina Hana, kungfu majstora, čiji je lik delimično zasnovan na protagonisti gospodinu Mijagiju iz originalnog ostvarenja. Međutim, još nije poznat zaplet novog nastavka.

U najavi novog filma objavljenoj na Jutjubu, Čen i Mačio objavili su potragu za novim "karate kidom", odnosno zvezdom filma i pozvali mlade talente da svoje snimke sa audicijom pošalju na KarateKidCasting.com.

Franšiza "Karate Kid" postala je jedna od omiljenih sportskih saga u Holivudu, a iz nje je proiznikla i nagrađivana "Cobra Kai" serija, piše Variety.

Prvi film o dečaku, koji kroz karate i prijateljstvo sa učiteljem Mijagijem uspeva da se suprotstavi školskim siledžijama, premijerno je prikazan 1984. i stekao planetarnu popularnost.

Do sada je snimljeno pet filmova u toj franšizi, od kojih poslednji 2010. godine sa Džejdenom Smitom (sinom Vila Smita) i Džekijem Čenom, koji je inkasirao 359 miliona dolara na svetskim blagajnama.

Kada je reč o seriji "Cobra Kai", ona prati Danijela LaRusa (Ralf Macio) i Džonija Lorensa (Vilijam Zabka) u novim obračunima njihovih škola karatea, više od 30 godina nakon dešavanja u originalnom filmu. U najnovijoj sezoni, Teri Silver proširuje svoju "Cobra Kai" imperiju i pokušava da nemilosrdni stil borbe učini dominantnim.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu