Aktuelno iz kulture

Džejms Kameron o trećem delu "Avatara": Pred nama su dve haotične godine postprodukcije

Komentari

Autor: Variety

28/11/2023

-

22:16

Džejms Kameron o trećem delu "Avatara": Pred nama su dve haotične godine postprodukcije
Džejms Kameron o trećem delu "Avatara": Pred nama su dve haotične godine postprodukcije - Copyright Courtesy of 20th Century Studios

veličina teksta

Aa Aa

Džejms Kameron opisao je proces postprodukcije trećeg nastavka bioskopskog hita "Avatar" kao "haotičan" tokom konferencije za štampu održane u Novom Zelandu.

Reditelj je takođe iskoristio priliku da istakne Novi Zeland kao dom svoje produkcije i najavio da će upravo tu u budućnosti "beskonačno" snimati svoje filmove, otkrivši i da će konačno postati državljanin naredne godine.

Kameron, inače, radi u Novom Zelandu od 2005. kada je počeo snimanje prvog "Avatara", piše Variety.

"Pred nama su dve haotične godine postprodukcije, tako da film stiže na Božić 2025", najavio je reditelj.

Tanjug/Scott Garfitt/Invision/AP

 

Dizni, koji je stekao prava na franšizu, nakon akvizicije "Foksa", originalno je planirao da nastavke "Avatara" objavljuje na svake dve godine, a treći je trebalo da se pojavi u bioskopima 2024. Međutim, rokovi su pomereni ovog leta, tako da je premijera narednog filma zakazana za 19. decembrar 2015, "Avatara 4" 21. decembra 2029, a petog 19. decembra 2031, odnosno 22 godine nakon prikazivanja originalnog ostvarenja.

Drugi deo, "Put vode", prikazan je prošlog decembra, 13 godina posle prvog dela, koji je oborio rekord kao film sa najvećom zaradoma na blagajnama svih vremena. Iako su mnogi sumnjali da će nastavak biti uspešan i on je postao treći na listi filmova sa najvećom zaradom.

Reditelj je nagovestio da će u novom filmu predstaviti i protivnički narod Na'vija - "Narod pepela", čiju liderku Varang igra Una Čaplin.

Svi nastavci će biti snimani u Novom Zelandu, potvrdio je kameron.

"To mnogo doprinosi ovdašnjoj ekonomiji i kulturnom prestižu zemlje i to je prilika za mnoge mlade ljude", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura