Aktuelno iz kulture

Čekajući "Avatare": Dizni ponovo promenio rokove za prikazivanje nastavaka popularnih franšiza

Komentari

Autor: Guardian

14/06/2023

-

11:25

Čekajući "Avatare": Dizni ponovo promenio rokove za prikazivanje nastavaka popularnih franšiza
Čekajući "Avatare": Dizni ponovo promenio rokove za prikazivanje nastavaka popularnih franšiza - Copyright Courtesy of 20th Century Studios

veličina teksta

Aa Aa

Publika je na film "Avatar: Put vode" čekala duže od jedne decenije, nakon premijere originalnog ostvarenja, a po svemu sudeći, moraće se naoružati strpljenjem i u iščekivanju ostalih nastavka. Kompanija "Walt Disney Co" objavila je da se premijera novog filma Džejmsa Kamerona pomera za decembar 2025, godinu dana nakon prvobitno najavljenog datuma. 

Takođe, "Avatar 4" trebalo bi da se nađe u bioskopima tek u decembru 2029. godine, a peti deo u decembru 2031. Kameron je, inače, nagovestio da verovatno neće režirati četvrti i peti film, budući da će do decembra 2031. imati 77 godina. 

Producent Džon Landau dao je svoje objašnjenje zašto je došlo do ovakvog pomeranja rokova.

"Svaki film 'Avatar' je uzbudljiv, ali epski poduhvat koji zahteva vreme da bi se dostigao nivo kvaliteta kom mi kao filmski stvaraoci težimo i koji publika sada očekuje od nas", naveo je Landau na Tviteru.

 

 

Originalni film i njegov nastavak "Put vode" zajedno su zaradili 5,2 milijarde dolara na svetskim blagajnama, piše Guardian.

profimedia

 

Dizni je promenio planove i za druge velike franšize, pa je jedan od dva filma iz univerzuma "Ratova zvezda" pomeren za maj 2026, a drugi za decembar iste godine. 

Marvel je takođe najavio izmene u kalendaru, pa će publika godinu dana duže čekati na "Osvetnike: Dinastija Kang" čija je premijera sada zakazana za maj 2026. Nije poznato da li je ta promena povezana sa nedavnim skandalom u koji je upleten glumac Džonatan Mejdžors, Kang u pomenutoj franšizi, kog je bivša devojka optužila za nasilje u vezi. On je negirao optužbe i tvrdi da je nevin, a uskoro će dobiti priliku da to dokaže i na sudu-

Promene su najavljene i za novog "Kapetana Ameriku", a premijera bi umesto maja 2024, trebalo da se održi u julu iste godine. 

Jedan od naslova, međutim, stiže ranije na bioskopske blagajne. Reč je o trećem nastavku "Deadpool"-a koji će umesto u novembru, biti prikazan u maju 2024.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura