Aktuelno iz kulture

"Operacija Fortuna" juri "Avatar": Šta se gleda u domaćim bioskopima?

Komentari

Autor: Filmski centar Srbije / Euronews Srbija

13/01/2023

-

23:02

"Operacija Fortuna" juri "Avatar": Šta se gleda u domaćim bioskopima?
"Operacija Fortuna" juri "Avatar": Šta se gleda u domaćim bioskopima? - Copyright Courtesy of 20th Century Studios

veličina teksta

Aa Aa

Drugi deo "Avatara" je takođe bio najgledaniji film u domaćim bioskopima u nedelji između 5. i 11. januara.

"Avatar: Put vode" već je proglašen stranim filmom sa najvećom zaradom u istoriji srpskih bioskopa.

Spektakl reditelja Džejmsa Kamerona, koji je domaću premijeru imao sredinom decembra, osvojio je gledaoce širom Srbije i tako se po zaradi u 2023. godini i zvanično rangirao kao prvi ispred čuvenog "Džokera" ( 128.775.997 dinara) i "Spajdermena: Put bez povratka" ( 114.155.942 dinara) po zvaničnim listama gledanosti.

Prema podacima Filmskog centra Srbije, na drugom mestu u protekloj nedelji po gledanosti je novi film Čeninga Tatuma i Obri Plaze "Operacija Fortuna: Prevara veka". U ovom ostvarenju super špijun Orson mora da pronađe i zaustavi prodaju nove ubitačne tehnologije koju prodaje milijarderski krijumčar oružja Greg Simonds. Nevoljno, udružen sa ekipom najboljih operativaca na svetu, Orson i njegova ekipa regrutuju najveću holivudsku filmsku zvezdu Denija Frančeska, da im pomogne u njihovoj misiji spašavanja sveta.

Na četvrtom mestu bila je nova akciona romansa Dženifer Lopez "Venčanje za umreti" (Shotgun Wedding).

U ovom ostvarenju Darsi (Lopez) i Tom (Džoš Dumel) pripremaju se za svoj veliki dan. I dok se njihova porodica i prijatelji okupljaju na tropskom ostrvu, njih dvoje pokreću pitanja koja mogu da dovedu do okončanja braka i pre nego što on počne.

Međutim, kada pred samo venčanje pirati upadnu u rizort i uzimaju sve goste za taoce — osim nestalih neveste i mladoženje, Darsi i Tom moraju da prestanu da se svađaju dovoljno dugo da spasu svoje voljene… pod pretpostavkom da se prvo međusobno ne poubijaju.

"Megan" (M3GAN), horor film o robotu spremnom na sve da zaštiti svoju malu gospodaricu zauzeo je peto mesto na listi najgledanijih.

Ostvarenje potpisuje reditelj Džejms Van, koji je stvorio franšize "Slagalica strave" (Saw), "Podmuklost" (Insidious) i "Prizivanje zla "(The Conjuring).

Sledi animirani film "Mačak u čizmama", nova avantura iz Šrekovog univerzuma. 
Odvažni odmetnik, Mačak u čizmama otkriće da je njegova ljubav prema opasnim situacijama stigla na naplatu, jer je iskoristio osam od svojih devet života.

Deca su činila većinu bioskopske publike pa je na sedmom mestu "Lil, Lil, krokodil". U glavnim ulogama su Havijer Bardem kao Hektor P. Valenti; Konstans Vu, Vinslou Fegli i Skut Mekniri kao porodica Prim i Bret Gelman kao gospodin Gramps, a voljenom raspevanom krokodilu glas pozajmljuje pevač Šon Mendez. 

"Meda sa severa" ("Norm of the North 3: King Sized Adventure") je osmi po gledanosti. On prati brbljivog medveda Norma koji pokušava da spase Arktik najezde turista.

Horor "Duhovi prošlosti" (Bed Rest) o trudnici kojoj se tokom održavanja trudnoće ukazuju zastrašujuće vizije, sledeći je na listi, a zatim i biografski igrani film o Vitni Hjuston "I Wanna Dance With Somebody".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura