Aktuelno iz kulture

Najismevaniji film na internetu sada je i među najpopularnijim: Šta se gleda na Netfliksu

Komentari

Autor: Staša Rosić

21/09/2022

-

21:18

Najismevaniji film na internetu sada je i među najpopularnijim: Šta se gleda na Netfliksu
Najismevaniji film na internetu sada je i među najpopularnijim: Šta se gleda na Netfliksu - Copyright Prinskrin/Youtube/Netlix

veličina teksta

Aa Aa

Treća nedelja septembra donela je neke neočekivane promene na listi najgledanijih filmova i serija na Netfliksu, započete smrću kraljice Elizabete Druge, koja je podstakla mnoge da se vrate starijim sezonama serije "Kruna". 

Međutim, zanimljivo je da su svoje mesto među deset najgledanijih filmova našla i neka ostvarenja koja nisu dobila pozitivne ocene ni publike ni kritike.

Među serijama i dalje dominira "Cobra Kai"

Peta sezona spinofa franšize "Karate Kid" - "Cobra Kai" već dve nedelje nalazi se na vrhu najgledanijih serija na Netfliksu, nakon što je premijerno prikazana 9. septembra.

Na drugom mestu je druga sezona "Fate: The Winx Saga", koja je za kratko vreme prikupila 49 miliona sati pregleda, a na listi najgledanijih serija i dalje je "Kruna".

Naučno-fantastična odiseja "The Imperfect" o dvadesetogodišnjacima koji su genetičkom terapijom pretvoreni u čudovišta, dospela je na četvrto mesto u prvoj nedelji gledanja, dok je mini serija "Devil in Ohio" zabeležila značajan pad u prošlonedeljnom rangiranju našavši se na petom od deset mesta.

Kada je reč o serijama koje nisu na engleskom jeziku, prva sezona "Narco Saints" konačno je prekinula sedmonedeljnu dominaciju "Extraordinary Attorney Woo", koju je potisnula sa vrha.

Pomalo neočekivano, ova južnokorejska serija bavi se narko bosom, koji je uspostavio kontrolu nad crnim tržištem u Surinamu. Jedan čovek primoran je da se uključi u tajnu operaciju Nacionalne obaveštajne službe i pokuša da iznutra sruši njegovu imperiju.

  Najgledanije serije u periodu od 12. septembra do 18. septembra
  Serije na engleskom jeziku Serije na ostalim jezicima
1. "Cobra Kai" (5. sezona) "Narco-Saints" (1. sezona)
2. "Fate: The Winx Saga" (2. sezona) "Diary of a Gigolo"  (1. sezona)
3. "The Crown" (1. sezona) "El Rey, Vicente Fernández"  (1. sezona)
4. "The Imperfects" (1. sezona) "Extraordinary Attorney Woo"  (1. sezona)
5. "Devil in Ohio" (Mini sezona) "Young Lady and Gentleman"
6. "Sins of Our Mother" (Mini sezona) "High Heat"  (1. sezona)
7. "The Crown:" (2. sezona) "The Lørenskog Disappearance" (Mini serija)
8. "Love Is Blind" (2. sezona) "Cyberpunk: Edgerunners"  (1. sezona)
9. "Stranger Things " (4. sezona) "Little Women"  (1. sezona)
10. "The Sandman" (1. sezona) "Alchemy of Souls"  (1. sezona)

Latinoamerička sapunica "Dnevnik žigola" je na drugom mestu, dok je meksička biografska drama o popularnom pevaču Čenteu "El Rey, Vicente Fernández", zauzela treće mesto.

"Morbius" dobio novi život

Na vrhu po gledanosti u kategoriji filmova na engleskom jeziku je "End of the Road" triler o borbi za preživljavanje u pustinji Novog Meksika, u kom glavne uloge tumače Kvin Latifa i Ludakris. 

Ipak, zvezdana postava nije bila dovoljna da oduševi gledaoce, koji su filmu na IMDb dali skromnu ocenu od 4,7.

Daleko bolji utisak ostavio je drugoplasirani film "Do Revenge", tinejdžerska drama koja čak i od kritike, prema na portalu Rotten Tomatoes, dobila prosečnih 85 procenata.

Interesantno je da je među najgledanijima "Morbius", jedno od najlošije ocenjenih ostvarenja koja su se u poslednjih godinu dana našli u bioskopima, kojim je publika bila toliko razočarana da su internetom počeli da se šire mimovi na njegov račun.

 
  Najgledaniji filmovi u periodu od 12. septembra do 18. septembra
  Filmovi na engleskom Filmovi na ostalim jezicima
1. "End of the Road" "No Limit"
2. "Do Revenge" "The Catholic School"
3. "Love in the Villa" "Ek Villain Returns"
4. "Me Time" "Loving Adults"
5. "Morbius" "Mat Kilau"
6. "I Came By" "Broad Peak"
7. "Despicable Me 2" "Jogi"
8. "The Invisible Man" "El Jeremías"
9. "Dolittle" "Fenced In"
10. "This Is the End" "Drifting Home"

Na društvenim mrežama mogle su se naći fotografije praznih bioskopskih sala sa platnom na kom je u Fotošopu dodat po neki kadar iz tog filma uz maštovite pošalice na račun toga kako bi različiti likovi iz pop kulture koristili tako slabu posećenost projekcija.

Iskristalisala se i fraza: "It's Morbin' Time", igra reči sa čuvenom replikom iz "Moćnih rendžera" ("It's Morphin' Time") , a na račun filma našalio se i sam Džerad Leto, koji tumači naslovnu ulogu u "Morbiusu", objavivši na Tviteru šaljivi video u kom čita tobožnji scenario za nastavak filma sa baš takvim nazivom. 

Soni je pokušao da unovči novostečenu "popularnost" filma na internetu, pa ga je vratio u više od hiljadu bioskopa u Americi, ali je postigao podjednako loše rezultate, kao i nakon premijernog prikazivanja, zaradivši ukupno u proseku 270 dolara po mestu prikazivanja.

Na posletku, studio je odustao od bioskopa i učinio ga dostupnim na Netfliksu od 9. septembra.

Izvesno je da će stanje na tabeli uskoro biti potpuno izmenjeno, jer na Netfliks stiže bombastični film "Blonde" o životu Merilin Monro, koji je imao uspešan festivalski život. 

On će na striming servisu biti dostupan od 28. septembra, kada će i publika koja nije imala priliku da ga vidi na festivalima i u bioskopima, moći da vidi Anu De Armas u glavnoj ulozi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura