Aktuelno iz kulture

Od dokumentarca o katastrofi zvanoj "Vudstok '99" do "Sendmena": Šta nam novo donosi Netfliks u avgustu

Komentari

Autor: Staša Rosić

01/08/2022

-

18:29

Od dokumentarca o katastrofi zvanoj "Vudstok '99" do "Sendmena": Šta nam novo donosi Netfliks u avgustu
Od dokumentarca o katastrofi zvanoj "Vudstok '99" do "Sendmena": Šta nam novo donosi Netfliks u avgustu - Copyright Printscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks iza sebe ostavlja uspešan mesec, tokom kog je pretplatnike počastio uzbudljivom završnicom serije "Stranger Things" i novim filmom sa Rajanom Goslingom "Sivi čovek", a sada nastavlja dalje.

Striming servis pripremio je mnogo novih sadržaja, a u narednih trideset dana saznaćemo da li će moći da pariraju prošlomesečnim naslovima, koji su mu popravili prosek za drugi kvartal 2022. godine i doprineli tome da izgubi daleko manje pretplatnika nego što je očekivano.

Predstavljamo vam nekoliko interesantnih naslova koje očekujemo tokom avgusta na Netfliksu:

"The Sandman" (5. avgust)

Serija zasnovana na popularnom stripu "The Sandman" stiže na male ekrane 5. avgusta. 

Strip Nila Gejmana, jednog od najprodavanijih svetskih autora na listi Njujork tajmsa, jedan je od najznačajnijih stripova devedesetih. Kao bogata mešavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimetno utkani savremena književnost, istorijska drama i legende, "Sendmen" se takođe smatra jednim od najoriginalnijih i umetnički najambicioznijih serija modernog doba. 

Serija prati Drima (San), biće koje se takođe naziva Morfeus, i kralj je snova. U ovom svetu, Drim je jedan od sedam Svevremenih – moćnih bića koja personifikuju koncepte kao što su smrt sudbina, očaj, strast, stihiju i sunovrat.

Brojna glumačka ekipa uključuje Toma Sturidža kao Drima, Gvendolin Kristi koja je u ulozi Lucifera i Vivijen Ahempong u ulozi Lusijen.

U seriji se takođe pojavljuju Bojd Holbruk kao Korinćanin, Čarls Dens kao Roderik Berdžis, Džena Kolman kao Džoana Konstantin, Dejvid Tjulis kao Džon Di, Stiven Fraj kao Gilbert i Paton Osvalt koji daje glas gavranu Metjuu. 

"Školske priče" (10. avgust)

Zemlje istoka oduvek su bile uspešne u osmišljavanju horor priča, a tako bi trebalo da bude sa novom antologijskom serijom, koja nam stiže sa Tajlanda.

"School Tales" ili "Školske priče" sastoji se od međusobno nepovezanih epizoda o zastrašujućim događajima u školi, koje je režiralo šest reditelja. 

O sadržaju svake od njih, trenutno nije poznato mnogo toga, ali ćemo moći da otkrijemo više od 10. avgusta.

"Echoes" (19. avgust)

U novoj seriji Mišel Monagan igra dve uloge - bliznakinja Leni i Đine - koje od najranijeg detinjstva menjaju mesta, jer ih drugi ne razlikuju. 

One vode dvostruke živote i dele dva doma, dva muža i decu, ali njihov savršeno isplaniran svet počinje da se ruši kada jedna od njih nestane.

Imajući u vidu da je autor serije Brajan Jorki, koji potpisuje jednu od najgledanijih serija na Netfliksu - "13 Reasons Why" - očekuje se da će ova mini serija biti interesantna.

"Day Shift" (12. avgust)

Akciona komedija sa Džejmijem Foksom, Snup Dogom i vampirima stiže na Netflis 12. avgusta. 

U ovom filmu, Foks je samohrani otac, koji ćerki pokušava da priušti lep život radeći danju kao čistač bazena, a noću kao predsednik sindikata ubica vampira.

"Carter" (5. avgust)

Korejski akcioni triler prati agenta Kartera (Džu Von) u misterioznoj misiji, tokom koje mu neko daje instrukcije preko uređaja ugrađenog u njegovu glavu.

Pored uređaja, agent u sebi nosi i bombu, zbog koje je primoran da učini sve što se od njega traži.

"Clusterf**k: Woodstock '99" (3. avgust)

Ovaj dokumentarac u tri epizode prati katastrofalni pokušaj da se oživi originalni Vudstok festival koji je okončan u haosu i nasilju.

Iako je HBO prošle godine objavio svoju verziju, dokumentarna serija u Netfliksovom izdanju već je pobrala pozitivne ocene kritičara, koji su pre svih imali priliku da je vide.

Komentari (0)

Kultura