Aktuelno iz kulture

Prvi trejler za film "Blonde" sa Anom de Armas: "Merilin Monro postoji samo na filmskom platnu"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

29/07/2022

-

11:29

Prvi trejler za film "Blonde" sa Anom de Armas: "Merilin Monro postoji samo na filmskom platnu"
Blonde - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks je objavio novi zvanični trejler za film "Blonde" Endrjua Dominika o životu legendarne Merilin Monro sa Anom de Armas u glavnoj ulozi.

"Kad izađem iz svlačionice, ja sam Norma Džin. Ona sam i dok kamera snima. Merilin Monro postoji samo na filmskom platnu", kaže glavna protagonistkinja u novom trejleru.

Film zasnovan na bestseleru Džojs Kerol Outs biće premijerno prikazan u takmičarskoj selekciji Venecijanskog festivala, a na Netfliksu će biti dostupan od 28. septembra.

"Radili smo na ovom filmu satima svakog dana, gotovo godinu dana", rekla je de Armas u jednom intervjuu za Netflix Queue.

"Pročitala sam Džojsin roman, proučavala na stotine fotografija, videa, audio snimaka, filmova, svega čega sam mogla da se dočepam. Svaka scena je inspirisana postojećom fotografijom. Svaki detalj na fotografiji smo detaljno ispitivali i debatovali o tome šta se na njoj dešava. Prvo pitanje je bilo uvek: 'Šta je ovde Norma Džin osećala?' Želeli smo da ispričamo ljudsku stranu njene priče. Slava je ono što je Merilin učinilo najvidljivijom osobom, ali je Normu učinila nevidljivom", ispričala je glumica.

"Blonde", koji je prvi Netfliksov film sa oznakom da nije za mlađe od 17 godina, bio je veliki izazov za De Armas.

"Trebalo mi je devet meseci učenja dijalekta i vežbanja, kao i nekoliko seansi ADR-a (novog snimanja dijaloga, na postojeći video snimak). Bilo je iscrpljujuće. Mozak mi je bio spržen", ispričala je svojevremeno glumica o predstojećem filmu.

Da bi ličila na legendarnu glumicu, De Armas je morala svakodnevno da po nekoliko sati sedi u frizerskoj stolici, gde su joj skrivali njenu prirodnu kosu specijalnim maskama, na koju bi posle stavljali različite perike.

Međutim, fizičke pripreme su bile lake u odnosu na emocionalne i psihološke, jer je morala da uđe u jedan vrlo kompleksan lik.

"Njen život nije bio jednostavan, jer morate zaista da uđete duboko u taj period i ono što joj se desilo, njenu priču. Bilo je vrlo intenzivno. Prošla je mnogo toga što nije bilo lako u to vreme, a ne bi bilo ni sada. Imala sam sreću što sam imala više meseci da se pripremim. Obično nemamo taj luksuz i moramo da žurimo s projektom, ali sam ja zaista imala vremena da je proučim. O njoj imam toliko materijala, toliko toga da gledam i slušam. To sam i uradila i mislim da je rezultat izuzetan i vrlo potresan", rekla je De Armas za Pipl.

Inače, muziku za ovaj film radili su Nik Kejv i Voren Elis.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura