Poznati

Najtraženija Kubanka u Holivudu: Nova Bondova devojka sada igra ulogu Merilin Monro

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

03/08/2021

-

22:18

Najtraženija Kubanka u Holivudu: Nova Bondova devojka sada igra ulogu Merilin Monro
Ana de Armas - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Pre nego što je svet imao priliku da vidi raskošni talenat Ane de Armas u filmu "Nož u leđa" (Knives Out), ljubitelji španske serije "Internat" koja je bila vrlo popularna na našim prostorima, već je mogla da uživa u njemu, gledajući je kao Karolinu Leal Solis.

Od tada, filmske produkcije utrkivale su se da je pridobiju za svoja ostvarenja, pa je tako ova Kubanka postala i Bondova devojka, kao Paloma u novom nastavku filmova o agentu 007 "Nema vremena za umiranje" (premijera se očekuje na jesen). Bio je to drugi projekat koji je radila rame uz rame sa čuvenim britanskim glumcem Danijelom Krejgom, koji ovih dana boravi u Beogradu upravo zbog snimanja nastavka ostvarenja "Nož u leđa".

Takođe, tokom prošle godine, snimala je erotski triler "Deep Water" sa Benom Aflekom,  a odmah zatim i špijunski film "The Gray Man" sa Krisom Evansom, koji je navodno najskuplji Netfliksov film do sada. 

Uz sve to, dobila je ulogu Merilin Monro u novom igranom filmu o životu slavne glumice, koji bi trebalo da se pojavi u bioskopima naredne godine.

Čemu duguje toliki uspeh?

"Uvek sam imala osećaj da se nalazim u pravom mestu u pravo vreme i sa pravim ljudima, tako je bilo kod mene celog života. To što sam bila hrabra, učinilo me je srećnicom. Tako da svaki put kad imam taj instinkt, kad mi osećaj govori da uđem u avion, ja ga sledim, jer osetim da će rezultat toga biti dobar", rekla je ona početkom godine za britanski Sandej tajms.

Priča Ane de Armas je poput holivudske bajke. 

S 300 evra u džepu otišla je sa rodne Kube u Španiju, a onda u Los Anđeles, gde se tako slabo služila engleskim, da je svoje rečenice u prvoj ulozi koju je dobila pamtila samo po zvuku, a proboj na sceni napravila u "Blade Runner: 2049".

Ipak, smatra se da je mnogo više pažnje privukla u filmu "Nož u leđa", u kom je upravo ona dobila glavnu ulogu i to uz velike zvezde, poput pomenutog Krejga, Krisa Evansa i Džejmi Li Kertis. Njenoj neverovatnoj harizmi divila se i sama Kertis, koja je odmah pisala Stivenu Spilbergu da je naišla na neverovatno talentovanu koleginicu na koju bi trebalo da obrati pažnju. On joj je odgovorio da već zna za nju.

"Mislim da Spilberg nije bio jedini - poslala je mejlove mnogim ljudima i svi su znali", rekla je De Armas.

Odrastala je između Havane i gradića Santa Kruz del Norte na Kubi. Otac joj je radio kao učitelj, a majka u kadrovskoj službi jedne firme i nisu mogli da joj priušte nikakav luksuz, ali je Ana svakodnevno odlazila na plažu da pliva i volela da pusti mašti na volju.

"Ne bih to promenila ni za šta na svetu. Stalno sam smišljala neke igre, plesala na ulici, glumila... To je verovatno pomoglo da postanem osoba kakva sam danas", rekla je De Armas.

Putovanje u Španiju

Dobila je mesto u jedinoj zvaničnoj školi glume na Kubi i kao tinejdžerka snimila dva filma u lokalnoj produkciji. Kubu je napustila u osamnaestoj godini i otišla u Španiju, odakle su joj bili deda i baba sa majčine strane.

AP/Jordan Strauss

 

Na pitanje da li je mogla da ostane u rodnoj zemlji, odgovorila je da ipak ne veruje.

"Osećala sam da želim više u svim aspektima života. Bila sam vrlo ambiciozna i radoznala i želela sam da uradim više. Na Kubi živite u mehuru. Ja nisam znala kakav je svet. Nikada pre nisam putovala u životu", rekla je De Armas.

Ona je istinski verovala da će joj 300 evra biti dovoljno za put u Španiju, ali, kako kaže: "Nekad neznanje može da vam pomogne da ne analizirate preterano".

"Kad o nekim stvarima ne znate ništa, nemate nikakav strah. Samo sam otišla i uradila to. Da to sada treba da uradim, znajući kako je bilo i kroz šta sam sve morala da prođem, bila bih jako uplašena, ali drago mi je što sam to uradila. Nisam se dvoumila", kaže glumica.

Samo nekoliko nedelja nakon što je stigla u Madrid, dobila je ulogu Karoline u španskoj hit seriji "El Internado", koja je emitovana i u Srbiji. 

U Španiji se udala za glumca i manekena Marka Kloteta s kojim je provela dve godine, a onda je odlučila da isproba sreću u Holivudu. 

Zahvaljujući harizmi i izvanrednim glumačkim sposobnostima, dobijala je uloge u ostvarenjima sa velikim zvezdama, poput Roberta De Nira i Kijanu Rivsa, iako nije znala engleski.

Toliko je napredovala da sada igra ulogu Merilin Monro, koja je imala specifičan akcent.

Mesecima se spremala za "Blonde"

"Trebalo mi je devet meseci učenja dijalekta i vežbanja, kao i nekoliko seansi ADR-a (novog snimanja dijaloga, na postojeći video snimak). Bilo je iscrpljujuće. Mozak mi je bio spržen", ispričala je glumica o predstojećem filmu "Blonde" o životu Merilin Monro.

Da bi ličila na legendarnu glumicu, De Armas je morala svakodnevno da po nekoliko sati sedi u frizerskoj stolici, gde su joj skrivali njenu prirodnu kosu specijalnim maskama, na koju bi posle stavljali različite perike.

Međutim, fizičke pripreme su bile lake u odnosu na emocionalne i psihološke, jer je morala da uđe u jedan vrlo kompleksan lik.

"Njen život nije bio jednostavan, jer morate zaista da uđete duboko u taj period i ono što joj se desilo, njenu priču. Bilo je vrlo intenzivno. Prošla je mnogo toga što nije bilo lako u to vreme, a ne bi bilo ni sada. Imala sam sreću što sam imala više meseci da se pripremim. Obično nemamo taj luksuz i moramo da žurimo s projektom, ali sam ja zaista imala vremena da je proučim. O njoj imam toliko materijala, toliko toga da gledam i slušam. To sam i uradila i mislim da je rezultat izuzetan i vrlo potresan", rekla je De Armas za Pipl.

Paloma nije tipična Bond devojka

U jednom intervjuu Ana De Armas je izjavila da Paloma, njen lik iz filma "Nema vremena za umiranje" moćniji i realističniji nego što smo navikli od Bond devojaka.

Ona ne vidi Bondovo mitsko prisustvo toliko značajnim, kao pre nego što je napustio aktivnu službu, a zahvaljujući intervencijama jedne od najaktuelnijih scenaristkinja današnjice Fibi Voler Bridž, Paloma je samosvesna žena koja će iznenaditi agenta 007 svojom snagom.

"Oni misle da Paloma neće biti najefikasniji agent, ali recimo da ih ona zaista demantuje", rekla je De Armas za Independent.

Komentari (0)

Magazin