Aktuelno iz kulture

Reditelj Deni Vilnev: Nastavak filma "Dina" je mišićaviji od originala

Komentari

Autor: Variety

06/12/2023

-

08:47

Reditelj Deni Vilnev: Nastavak filma "Dina" je mišićaviji od originala
Reditelj Deni Vilnev: Nastavak filma "Dina" je mišićaviji od originala - Copyright Prinstscreen YouTube/Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj Deni Vilnev opisao je dugoočekivani nastavak svog filma "Dina" čija je premijera zakazana za narednu godinu, kao "mišićaviji" od originala, koji se u bioskopima prikazivao 2021. godine.

"Prvi film je bio više meditativan i kontemplativan. Pratili smo mladog čoveka koji otkriva novu planetu, novu kulturu. Drugi film je više akcioni. Ima više mišića", rekao je reditelj.

"Dina: Drugi deo" svakako će biti "mišićaviji", jer je u celosti sniman IMAX kamerama, za razliku od prvog koji ima nešto više od 35 posto sadržaja snimljenih tom tehnologijom.

Original je na svetskim blagajnama zaradio 402 miliona dolara i 10 nominacija za Oskara, a osvojio ta prestižna filmska priznanja na polju muzike, zvuka, montaže, filmske fotografije, scenografije i vizuelnih efekata, piše Variety.

AP/Chris Pizzello

Deni Vilnev

U prvom filmu igrali su Timoti Šalame, Zendaja, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Dejv Batista, Stelan Skarsgard, Šarlot Rempling i Havijer Bardem, a pridružiće im se i Kristofer Voken, Ostin Batler, Florens Pju i Lea Sedu.

U zvaničnom sinopsisu za drugi deo "Dine" stoji: "Ovaj nastavak će istražiti mitsko putovanje Pola Atreida dok se udružuje sa Čani i Slobodnjacima i planira osvetu zaverenicima koji su mu razorili porodicu. Suočavajući se sa izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, on nastoji da spreči strašnu budućnost koju samo on može da predvidi"

U nedavnom intervjuu za "Empire", Vilnev je rekao da se nada da će snimiti i treći deo.

"Ako bih uspeo da snimim trilogiju, to bi bilo ostvarenje sna", rekao je reditelj.

Drugi deo je trebalo da se premijerno prikaže 3. novembra ove godine, ali su štrajkovi primorali filmske studije da premijeru pomere za 1. mart 2024. kako bi mogli da promovišu film. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura