Aktuelno iz kulture

MTS Dvorana najavljuje niz muzičkih i filmskih događaja za narednu godinu

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2023

-

10:30

MTS Dvorana najavljuje niz muzičkih i filmskih događaja za narednu godinu
MTS Dvorana najavljuje niz muzičkih i filmskih događaja za narednu godinu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor MTS Dvorane Igor Stanković najavio je novi program za period do kraja ove i narednu godinu, u kom su i posebni sadržaji za najmlađe.

"Posebno izdvajam najlepše momente koje će deca imati u dvorani - 'Igorov magični šou' i 'Krcko Oraščić' predstava u izvođenju Ukrajinskog narodnog baleta", naveo je Stanković.

Prema njegovim rečima, u 2024. godini posetioce MTS dvorane očekuje niz velikih koncerata, od ABBA tribjut benda do "Simply The Best" koncert posvećen pevačici Tini Tarner.

Početak februara pripao je Dečijoj filharmoniji, a nakon toga stiže "Labudovo jezero" Ukrajinske narodne opere, veče posvećeno grupi Kvin (Queen), dodao je Stanković.  

Stanković je rekao da se nastavlja saradnja sa Muzičkom produkcijom Radio-televizije Srbije sa nekim značajnim koncertima u MTS dvorani, a desiće se i niz Dizni koncerata posvećenih određenim filmovima, uz premijere "U mojoj glavi 2" i "Mufasa", nastavka "Kralja lavova".

Na početku godine je 6. Dokufest, a tokom 2024. biće i Festival francuskog filma, Dani italijanskog filma, kao i "Sedam veličanstvenih" i "Slobodna zona", uz 30. izdanje Festivala autorskog filma, naveo je Stanković.

"Većina važnih filmskih festivala u Beogradu održaće se u MTS dvorani naredne godine" kazao je Stanković. 

Prema njegovim rečima, MTS dvorana svoje svakodnevne aktivnosti počinje već u osam časova ujutro, kada se otvara kafić, i ljudi svraćaju na prvu kafu, a tokom dana su ovde konferencije i predavanja, da bi se sve završilo posle ponoći nameštanjem scene za sledeći događaj.

Stanković je istakao da u MTS dvorani radi "veliki broj predanih i iskrenih zaljubljenika u svoj posao", i naveo da je to "mesto susreta kulture, zabave i umetnosti koje će obeležiti generacije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura