Aktuelno iz kulture

Margo Robi konačno prokomentarisala nominacije za Oskara: Nemam razloga da se ljutim, kad znam da sam blagoslovena

Komentari

Autor: Guardian

01/02/2024

-

10:07

Margo Robi konačno prokomentarisala nominacije za Oskara: Nemam razloga da se ljutim, kad znam da sam blagoslovena
Margo Robi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Margo Robi, zvezda filma "Barbi" koji je bio najgledanije ostvarenje 2023. godine, na iznenađenje mnogih, nije nominovana za Oskara za najbolju žensku glavnu ulogu, a Akademija filmskih umetnosti i nauka nije uvrstila ni rediteljku tog filma Gretu Gervig u nominacije za reditelje godine.

Iako su mnogi njeni obožavaoci i kolege, uključujući Rajana Goslinga, izrazile nezadovoljstvo zbog tog izostavljanja, Robi kaže da "nema razloga da se ljuti, kada zna da je blagoslovena".

"Očigledno mislim da je Greta trebalo da bude nominovana kao rediteljka, jer ono što je uradila, dešava se jednom u karijeri, jednom u životu. Ali ovo je bila neverovatna godina za filmove", izjavila je Robi na nedavnoj konferenciji.

Zvezda, koja je nominovana kao producentkinja za blokbaster "Barbi", kaže da je film već uspeo da "napravi pomak" u kulturi. Ona je komentarisala reakcije publike na film koji je u prošloj godini zaradio 1,4 milijardi dolara.

"Mislim da je to veće od nas. Veće i od ovog filma, veće od naše industrije. Nameravali smo da uradimo nešto što će promeniti kulturu, uticati na kulturu i to je već učinjeno i to više nego što smo ikada sanjali. To je zaista najveća nagrada koja bi mogla proizaći iz svega ovoga", zaključila je glumica.

U kategoriji Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu ove godine takmiče se Sandra Huler za "Anatomiju pada", Ema Stoun za "Jadna stvorenja", Lili Gledstoun za "Ubistva pod cvetnim mesecom", Keri Maligen za "Maestro" i Anet Bening za "Nijad".

Dodela će se održati na svečanosti 10. marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura