Aktuelno iz kulture

Hoće li "Barbi" uspeti da opravda velika očekivanja: Prvi utisci kritičara o novom filmu Grete Gervig

Komentari

Autor: Variety

10/07/2023

-

20:49

Hoće li "Barbi" uspeti da opravda velika očekivanja: Prvi utisci kritičara o novom filmu Grete Gervig
Hoće li "Barbi" uspeti da opravda velika očekivanja: Prvi utisci kritičara o novom filmu Grete Gervig - Copyright Prinskrin/Youtube/ONE Media

veličina teksta

Aa Aa

Odabrani predstavnici medija i ličnosti iz sveta filma dobili su priliku da pre ostatka sveta pogledaju dugoočekivani film Grete Gervig "Barbi", a prve reakcije ukazuju da je reč o letnjem bioskopskom hitu koji će dominirati na blagajnama.

Većina kritičara nije štedela pohvale na račun ovog ostvarenja o omiljenoj lutki, u kom su glavne uloge poverene Margo Robi i Rajanu Goslingu. 

Tako je pisac portala ScreenRant Džozef Deklmajer film nazvao "zabavnim, pompeznim i vrlo pametnim", dok je njegov kolega Džejmi Džirak poručio da je Gosling zaslužio Oskara.

Urednik "This Week Media" Izi Baum proglasio je "Barbi" filmskim "trijumfom".

"Savršen scenario potkrepljen izuzetnim glumačkim izvođenjima, naročito Rajana Goslinga, pretvara ono što je moglo da bude prosečna komedija u oštar komentar o našem društvu", ocenio je on.

I urednica Variety portala Ketsi Stefan primetila je značajnu poruku filma, koja prevazilazi humor.

"Greta Gervig daje nijansiran komentar o tome šta znači biti žena u otkačenom, prelepom i nasmijanom haosu. Cela glumačka ekipa blista, posebno Margo Robi i Rajan Gosling u ulogama za koje kao da su rođeni", ocenila je Stefan.

Bilo je i drugačijih mišljenja. Peri Nemirof za "Collider" piše da su joj se svideli kostimi i produkcija, ali ne i priča. 

Iako je možda reč o zanimljivom marketinškom triku filmskog studija Varner Bros, mnogi mediji su pisali da je širom sveta ponestalo roze boje, zbog neverovatnih količina koje su upotrebljene za scenografiju. 

Gervig je iza kulisa filma pustila i odabrane medije, koji su imali priliku da se uvere da su svi rekviziti stvarni i da su specijalni kompjuterski efekti minimalno upotrebljavani.

I dok mnogi s nestrpljenjem očekuju da pogledaju film, koji će se od 20. jula naći u domaćim bioskopima, vijetnamski ljubitelji roze sveta neće dobiti tu priliku.

Naime, tamošnji cenzori nedavno su zabranili "Barbi" zbog jedne od scena u kojoj se vidi nagoveštaj kineske verzije mape Južnog kineskog mora, a koju Vijetnam i Filipini osporavaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu