Aktuelno iz kulture

Ovacije za Majkla Džej Foksa i šarmantno namigivanje Rajana Goslinga: Nezaboravni trenuci na dodeli Bafta nagrada

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

19/02/2024

-

12:30

Ovacije za Majkla Džej Foksa i šarmantno namigivanje Rajana Goslinga: Nezaboravni trenuci na dodeli Bafta nagrada
Ovacije za Majkla Džej Foksa i šarmantno namigivanje Rajana Goslinga: Nezaboravni trenuci na dodeli Bafta nagrada - Copyright Scott A Garfitt/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Neka od najvećih imena iz sveta filma prisustvovala su 77. dodeli BAFTA nagrada koja je juče održana u Londonu. Na svečanosti, čiji je domaćin bio glumac Dejvid Tenant, dominirao je film "Openhajmer", koji je osvojio sedam priznanja, uključujući i glavno - za najbolji film.

Ipak, na dodeli najznačajnijeg britanskog filmskog priznanja nije se govorilo samo o kinematografiji, budući da je na sceni bilo mnogo emotivnih i neobičnih trenutaka, koji su privukli pažnju javnosti i medija.

Predstavljamo vam nekoliko momenata koji su obeležili ovogodišnju dodelu Bafta nagrada:

Ovacije za Majkla Džej Foksa

Legendarni glumac Majkl Džej Foks, koji boluje od Parkinsonove bolesti, imao je čast da uruči nagradu za najbolji film, a na scenu je došao u invalidskim kolicima.

Ipak, uspravio se i stao za govornicu održavši emotivan govor, koji je izmamio suze mnogim prisutnim zvezdama.

Prilikom predstavljanja nominovanih za najbolji film, Foks je filmove opisao kao "magiju" koja može "promeniti vaš život".

"Večeras je nominovano pet filmova u ovoj kategoriji i svih pet ima nešto zajedničko. Oni su najbolji od onoga što radimo", rekao je glumac.

"Postoji razlog zašto kažu da su filmovi magija jer filmovi mogu da vam promene dan, mogu da vam promene pogled, a ponekad mogu da vam promene i život", zaključio je Foks, koji je potom dobio stojeće ovacije.  

Njegova borba sa neizlečivom bolešću, koja mu je dijagnostikovana 1991. godine, zabeležena je u dokumentarcu "Still: A Michael J. Fox Story" koji je takođe bio nominovan ove godine.  

Sofi Elis Bekstor i "ubistvo na podijumu"

Pop himna dvehiljaditih - "Murder On The Dancefloor" - britanske pevačice Sofi Elis Bekstor dobila je novi život, zahvaljujući jednoj od ključnih scena iz filma "Saltburn". 

Zato je Sofi dobila priliku da je ponovo izvede na svečanosti, na kojoj se pojavila u upečatljivoj crno-narandžastoj haljini.

Kada je pevačica uoči ceremonije upitana da li bi bila spremna da svoju koreografiju prilagodi sceni iz filma u kojoj jedan od junaka (Bari Kigan) igra potpuno nag, odgovorila je da bi to bilo "pomalo previše".

Ipak, priznala je da se raduje uspehu ostvarenja "Saltburn".

Simpatično namigivanje Rajana Goslinga

Rajan Gosling i Ema Stoun su dobri prijatelji, koji su do sada igrali u mnogo filmova, a kada je ona proglašena dobitnicom Bafta nagrade za najbolju glumicu za ulogu u "Jadnim stvorenjima", kratka komunikacija među njima postala je viralna.

 

 

Dok je Stoun izlazila na scenu, njen kolega, koji je i sam nominovan za ulogu u filmu "Barbi", joj je šarmantno namignuo. 

Neprikosnoveni "Openhajmer"

"Openhajmer", jedno od najuspešnijih ostvarenja u ovoj sezoni filmskih nagrada, trijumfovao je i u Britaniji, gde je osvojio sedam Bafta priznanja, uključujući i za najbolji film.

Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

 

Epski biografski triler doneo je Kristoferu Nolanu i nagradu za najbolju režiju, Kilijanu Marfiju za najboljeg glumca, a Robertu Dauniju Mlađem za najboljeg sporednog glumca.  

Marfi je primajući statuetu odao priznanje "najdinamičnijem, najljubaznijem partnerstvu između producenta i reditelja u Holivudu". 

Kris Nolan i Ema Tomas, hvala vam što ste videli nešto u meni što verovatno nisam video u sebi. Hvala što ste me uvek gurali i zahtevali izvrsnost jer to je ono što uvek iznova isporučujete", dodao je glumac.

Modni izbori

Na crvenom tepihu povodom svečane ceremonije Bafta nagrada ove godine mogli smo da vidimo raznolike modne kombinacije.

Klasični monohromatski stilovi bili su popularan izbor, ali se nekoliko zvezda opredelilo za Pantonovu "boju godine 2024" - nežnu nijansu breskve.

Komentari (0)

Kultura