Aktuelno iz kulture

Pas iz filma "Anatomija pada" i sam zaslužuje Oskara: Kako je Mesi naučio da se pravi mrtav

Komentari

Autor: Variety

21/02/2024

-

22:13

Pas iz filma "Anatomija pada" i sam zaslužuje Oskara: Kako je Mesi naučio da se pravi mrtav
Pas iz filma "Anatomija pada" i sam zaslužuje Oskara: Kako je Mesi naučio da se pravi mrtav - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sandra Huler nominovana je za Oskara za svoju ulogu u "Anatomiji pada", ali neko priznanje svakako zaslužuje i njen četvoronožni "kolega", pas Mesi koji je mnoge ljubitelje filma oduševio svojim glumačkim sposobnostima.

Variety podseća da je ovaj border koli, koji je u filmu glumio "Snupa", psa slabovidog dečaka Danijela (Milo Mačado Graner) čija je majka (Huler) optužena za ubistvo, već dobio "Pseću palmu" na Kanskom festivalu.

Snup ima ključnu ulogu u odbrani žene, ali deluje da Mesiju to nije bilo toliko važno. Naime, njegova vlasnica Laura Martin Kontini, kaže da je on najposvećeniji svojoj loptici.

"Loptica je njegov sveti gral", kaže ona.

Mesi je već znao kako da se pravi mrtav, što je veština koju su rediteljka Žistin Trije i njene kolege zahtevale od psećeg glumca. Međutim, trebalo je podučiti ga i da ostane miran nešto duže.

U ključnoj sceni Snup je bez svesti ispruženog jezika, jer je otrovan, a Kontini kaže da baš takav izraz lica pravi nakon što se umori od igranja sa svojom loptom.

"Ono na čemu smo sve vreme morali da radimo je kako da ga nosimo, a da se on ne pomera", kaže Kontini. 

Pošto je pas glumac, Mesi je navikao na kamere, a vlasnica ga je trenirala da se ne obazire na vrištanje i trčanje ljudi okolo. Takođe, imao je vremena da se zbliži sa Granerom.

"Mesija sam sretao mesecima pre snimanja više puta. Obojica smo vežbali svaki za sebe i moram da kažem da je veoma dobro umeo da glumi letargiju", rekao je mladi glumac.

Njegova vlasnica kaže da ga sada traže mnoge filmske ekipe.

"Plašim se da će sada dobijati samo tipske uloge u kojima se od njega očekuje da umre", kaže Kontini.

Komentari (0)

Kultura