Aktuelno iz kulture

Održana svečana premijera domaćeg filma "Jorgovani" na Festu

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2024

-

09:56

Održana svečana premijera domaćeg filma "Jorgovani" na Festu
Održana svečana premijera domaćeg filma "Jorgovani" na Festu - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Premijera novog domaćeg filma “Jorgovani” Siniše Cvetića održana je u MTS Dvorani u okviru Takmičarskog programa 52. FEST-a.

Uloge u ovoj romantičnoj gorkoj komediji tumače Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Gordan Kičić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Jana Bjelica, Nebojša Dugalić, Pavle Čemerikić, Nenad Okanović, Vahid Džanković, Petar Vasiljević.

Kompletna glumačka i autorska ekipa je bila prisutna na crvenom tepihu i na sceni nakon projekcije kada su dobili ogroman aplauz.

Tanjug/Marko Đoković

 

Tokom kratkog susreta sa medijima, glavna glumica Sloboda Mićalović je izjavila da se osećala veoma uzbuđeno dok je snimala "Jorgovane" kao dok je radila svoj prvi film "Zona Zamfirova" pre više od 20 godina, u režiji Zdravka Šotre.

"Malo me brine to čemu toliko uzbuđenje. Nekako verujem u film 'Jorgovani' i verujem da će se vama dopasti. Zapravo jedva čekam da čujem kako se publici čini film, da li im se svideo, da proverim da li smo uspeli u tome što smo mi naumili", naglasila je Mićalović.

Glumica je istakla da posle 15 godina od TV serije "Ranjeni orao" (2009) ponovo deli ekran sa Ivanom Bosiljčićem, ovog puta na filmu.

Tanjug/Marko Đoković

 

"Meni je uvek zadovoljstvo da sarađujem sa Ivanom Bosiljčićem. On je toliko predivan kolega, duhovit, pre svega talentovan. Ovo je samo jedno od naših snimanja, ali svi nas vezuju za seriju 'Ranjeni orao'", ocenila je Sloboda Mićalović.

Mićalović je rekla da joj je predivno bilo da radi sa nešto mlađim kolegama, "da se spoji naše iskustvo i njihov entuzijazam i mladost".

Ona je otkrila da su film snimali samo noću, i da ju je sve vreme nosio tako snažan entuzijazam kao u vremenu kada je bila student na FDU.

Mićalović je izjavila da ne zavisi od glumaca kada će ponovo da se spoje, kao sada sa Bosiljčićem, već od režisera, tako da bi želela da ih ponovo angažuju što je pre moguće.

Sloboda Mićalović je na premijeru došla sa suprugom Vojinom Ćetkovićem za koga kaže da još uvek nije gledao film.

"Vojin će večeras premijerno gledati 'Jorgovane'. Ne bih znala da li će mu se svideti, sačekaćemo da prođe projekcija. Svima preporučujem da gledaju naš film zbog ljubavi, odanosti, trajanja, nove energije, snage i nade", zaključila je Mićalović.

Glumac Ivan Bosiljčić je stigao na premijeru sa svojom suprugom Jelenom Tomašević, istaknutom etno pop pevačicom i muzičarkom.

"Gledala sam film na zatvorenoj projekciji za ekipu i jako mi se svideo. Mislim da su Bosiljčić i Boba Mićalović ostvarili sasvim drugačije uloge i film treba svi da gledaju", rekla je Jelena Tomašević.

Tanjug/Marko Đoković

 

Ivan Bosiljčić koji igra glavnu mušku ulogu, kaže da pesma "Kad zamirišu jorgovani" u ovom filmu apsolutno sve razrešava, a on voli da je i privatno zapeva iz srca.

"Naš film 'Jorgovani' je izuzetno zabavan, drugačiji, u suštini to je jedan pravi ozbiljan autorski film koji pripada festivalu kakav je FEST u potpunosti. Kao glumac sam dobio prostor kakav nisam do sada imao na filmu, i meni lično je upravo zbog toga bilo zanimljivo na snimanju", ocenio je Bosiljčić.

Glumac i junak mnogih TV serija je primetio da su Sloboda Mićalović i on imali istu posvećenost tokom rada na ovom filmu.

Tanjug/Marko Đoković

 

"Zajedno smo u kadru bili kao trkači koji prolaze istovremeno kroz isti cilj. Ovo nam je bilo najzabavnije snimanje ikada, iako smo već radili ranije na televiziji i u pozorištu. Ipak, ovako nešto nismo nikada imali, bilo bi dobro da nam bude češće", zaključio je Bosiljčić u obraćanju novinarima.

Radnja filma je smeštena u jednu noć i prati više linija priče i situacija između likova u svetu ekipa filmske i televizijske industrije u Srbiji. 

Katarina i Igor su bračni par glumaca koji su zajedno na ekranu i snimaju TV seriju "Kad zamirišu jorgovani", što je donekle aluzija na telenovelu "Tajne vinove loze" u kojoj igra Sloboda Mićalović.

Dodela nagrada za najbolju seriju godine, gde će se okupiti cela ekipa, je početni okvir u kome se odvija radnja, tokom samo jedne noći na istom prostoru, jedne velike vile. Glumac Gordan Kičić nastupa u ulozi vrlo prepotentnog filmskog i TV režisera.

Komentari (0)

Kultura