Aktuelno iz kulture

Evrovizijski fanovi proglasili "Lane moje" Željka Joksimovića najboljom pesmom

Komentari

Autor: Tanjug

29/02/2024

-

20:34

Evrovizijski fanovi proglasili "Lane moje" Željka Joksimovića najboljom pesmom
Evrovizijski fanovi proglasili "Lane moje" Željka Joksimovića najboljom pesmom - Copyright Prinstscreen YouTube/Eurovision Song Contest

veličina teksta

Aa Aa

Fanovi Evrovizije izabrali su pesmu "Lane moje" Željka Joksimovića za najbolju numeru na takmičenju "Evrovizijskih TOP 250 za 2011".

U glasanju u organizaciji jednog od najuticajnijih i najstarijih OGAE organizacija u Evropi, OGAE Belgije, učestvovalo je više od 3000 fanova iz sedam različitih nacionalnih organizacija.

Od 250 pesama, prvo mesto je zauzela pesma "Lane moje", kojom je Željko Joksimović predstavljao Srbiju i Crnu Goru na Evroviziji 2004. godine i zauzeo drugo mesto u superfinalu.

Takmičenje, koje je direktno prenosio ESC radio, održano je krajem 2011. godine.

"Ova nagrada koja dolazi direktno od fanova iz cele Evrope je priznanje mom radu za evrovizijsku porodicu. To je nešto što cenim mnogo više nego što možete zamisliti", rekao je tom prilikom Joksimović za OGAE Belgije.

Joksimović je od strane fanova muzičkog festivala u oktobru 2011. godine proglašen i za najboljeg kompozitora na Evrovziji, a prestižna nagrada uručena mu je u Madridu.

U Beogradu se večeras u 21 čas održava drugo polufinalno veče Pesme za Evroviziju na kojem će nastupiti 14 učesnika.

Finale je zakazano za subotu, 2. mart, kada će Srbija izabrati svog predstavnika na Evroviziji koja će u maju ove godine biti održana u Malmeu, u Švedskoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura