Aktuelno iz kulture

Večeras drugo polufinale "Pesme za Evroviziju": Među takmičarima Konstrakta, Zejna i Teya Dora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/02/2024

-

09:46

Večeras drugo polufinale "Pesme za Evroviziju": Među takmičarima Konstrakta, Zejna i Teya Dora
Večeras drugo polufinale "Pesme za Evroviziju": Među takmičarima Konstrakta, Zejna i Teya Dora - Copyright Printscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Srbija večeras bira drugu grupu finalista takmičenja "Pesma za Evroviziju", čiji će pobednik braniti boje državne zastave u Malmeu u Švedskoj. 

Drugo polufinale počinje večeras u 21 čas, a u konkurenciji je 14 izvođača, od kojih će petočlani stručni žiri i publika osmoro poslati u finale.

Voditelji programa iz Studija 8 će biti poznato TV lice Dragana Kosjerina i glumac Slaven Došlo, dok će iz tzv. grin-ruma uključenja iz Studija 9 ponovo predvoditi voditelji Kristina Radenković i Stefan Popović.

Takmičenje se održava u RTS-ovim studijima 8 i 9 na Košutnjaku, a gledaoci će moći da prate program na Prvom programu RTS, RTS Svet, kao i na zvaničnom YouTube nalogu takmičenja.

Žiri glasa tako što će izabrati 10 pesama kojima će dodeliti tradicionalne evrovizijske poene 1—8, 10 i 12. Na osnovu zbira poena pet članova žirija rangiraće se pesme tako da ona s najvećim zbirom dobije 12 poena.

Publika će glasati putem telefona, i to tek nakon što sve pesme budu izvedene. Glasanje traje 15 minuta, a s jednog broja telefona može se glasati najviše 20 puta. Pesma koja bude dobila najviše glasova, dobija 12 poena.

U slučaju da dve ili više pesama u konačnom zbiru dobiju isti broj bodova, prednost dobija ona koja je dobila veći broj poena od publike.

Voditelji će, nakon završetka glasanja i na kraju programa, nasumično pročitati imena osmoro finalista — bez objave detaljnih rezultata glasanja i imena članova žirija. Usput će finalisti izvući i redni takmičarski nastupajući broj za finalno veče.

Poslušajte pesme večerašnjih takmičara:

Nadia, "Sudari" 

Hydrogen, "Nemoguća misija"

Iva Lorens, "Dom"

Zejna, "Najbolja"

Filip Baloš, "Duga je noć"

Nemanja Radošević, "Jutra bez tebe"

YANX, "Kolo"

Kat Dosa, "Tajni začin"

Džordži, "Luna park"

Dušan Kurtić, "Zbog tebe živim"

Teya Dora, "Ramonda"

Konstrakta, "Novo, bolje"

Milan Bujaković, "Moje-tvoje"

Durlanski, "Muzika"

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura