Aktuelno iz kulture

Paulina Manov: Film "Ruski konzul" se bavi ljudskim pričama

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2024

-

10:32

Paulina Manov: Film "Ruski konzul" se bavi ljudskim pričama
Paulina Manov: Film "Ruski konzul" se bavi ljudskim pričama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Paulina Manov igra u novom filmu "Ruski konzul" Miroslava Lekića, koji je snimljen prema romanu Vuka Draškovića.

Prema njenim rečima, kao nastavku Draškovićevog "Noža", u romanu "Ruski konzul" likovi se već poznaju i imaju istoriju odnosa. 

Film je pravljen podrazumevajući da publika ne mora da gleda prethodnu Lekićevu ekranizaciju "Noža" (1999).

Manov je ocenila da je u filmu "Ruski konzul" najveći zadatak bio osmisliti nove odnose, da se likovi ne poznaju, i smatra da su u tome uspeli.

U "Ruskom konzulu" ona igra Milicu, ženu Ljube Božovića "koga maestralno tumači Žarko Laušević" (1960-2023), koja pokušava da spase svoju porodicu, "da se izvuku iz situacije koja za nju deluje beznadežno". Nebojša Dugalić igra lekara koji ih razume i pokušava da im pomogne, a sa Milicom ima prijateljski odnos.

Naglasivši da ne može suditi o filmu u kome učestvuje, Manov je dodala da su utisci publike jaki, da postoji emotivni naboj i povezivanje sa pričom.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

 

"Bavimo se ljudima i ljudskim pričama. Mislim da je to ljude dotaklo. Priča malih ljudi i njihovi problemi. Publika se s tim povezuje", ocenila je glumica.

"Pozicija deteta"

U Beogradskom dramskom pozorištu Manov možemo gledati u predstavi "Pozicija deteta", koja je nastala po motivu filma Razvana Raduleskua i Kalin Petera Nezera, a bavi se mnogo širim temama, kao što su "istina, pravda, društvena odgovornost i davanje deci slobode".

Ona tumači glavnu ulogu Nađe, koja je završila književnost, u mladosti je bila članica Otpora, ali "u trenutku kad je zatičemo piše tekstove za estradu, i tragičan događaj dovodi do sublimacije njenog života i do susreta sa sopstvenom savešću". Prema njenim rečima, predstava rediteljke Ane Đorđević postavlja pitanje "ko smo bili, a ko smo postali".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

 

"Prvi put radim sa Đorđević, koja je pisala tekst koji je samo po motivu blizak filmu. Apsolutno sam očarana njenim delom, ličnošću i kako radi, koliko je pametna i pripremljena za ovaj projekat", navela je glumica.

Manov je priznala da je vrhunska privilegija što je Đorđević ulogu pisala za nju i njene kolege, a u predstavi je "zanimljivo što je puna preokreta, i taman kada pomislimo da će sve biti u redu dolazi do novih preokreta". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura