Aktuelno iz kulture

Nada Macanković: Film "Ruski konzul" dobro režirana velika priča

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2024

-

09:17

Nada Macanković: Film "Ruski konzul" dobro režirana velika priča
Nada Macanković: Film "Ruski konzul" dobro režirana velika priča - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nada Macanković u filmu "Ruski konzul" tumači lik Vide Murici i kaže da nikada ranije nije imala sličnu ulogu.

Vida pripada nekoj vrsti negativaca u filmu, i jedna je od onih koji osude na robiju Iliju Jugovića, koga igra Nebojša Dugalić.

Macanković je u intervjuu za Tanjug navela da njen lik veruje da je ideja komunizma ispravna i da su joj potrebne neke žrtve, pa i ljudske, dodavši da je "mnogo ljudi verovalo na taj način u razne ideje kroz istoriju".

"Uvek sam se pitala da li bih mogla u tako nešto da poverujem. Na način na koji sam vaspitana mislim da ne, ali kad bismo došli u takvu neku istorijsku situaciju, ne znam zaista", priznala je glumica.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Macanković je rekla da u "Ruskom konzulu" nažalost nije imala zajednički kadar sa kolegom Žarkom Lauševićem (1960-2023).

"Snimala sam uglavnom sa Svetozarom Cvetkovićem, čiju ženu igram. Ali na snimanju se nismo sreli, tako da mi je drago što smo u istom filmu", rekla je Macanković.

Podsetivši da je "Ruski konzul" rađen na osnovu istoimene knjige Vuka Draškovića, koja je "zaista jedno veliko delo", Macanković je dodala da su dobra priča i scenario preduslov za dobar film.

"Mislim da je to velika priča, koju su glumci dobro izneli i Lekić dobro izrežirao. Zaista sam oduševljena filmom i mislim da svako ko bude izdvojio dva i po sata da ga pogleda da se neće razočarati", ocenila je glumica.

Macanković je ocenila da "Ruski konzul" govori o odnosima Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, ali ne posmatra jendostranu tu temu.

"Iako se u početku može činiti da je više srpski ugao, kako film odmiče možemo videti da u stvari postoji više uglova gledanja. Svaki je podjednako pogrešan i ispravan", navela je Macanković.
Prema njenim rečima, film postavlja pitanja "na objektivan na način ne štiteći nijednu stranu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura