Aktuelno iz kulture

Snima se rimejk "Pirata s Kariba": Šta će biti sa ulogom Džonija Depa?

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2024

-

07:55

Snima se rimejk "Pirata s Kariba": Šta će biti sa ulogom Džonija Depa?
Džek Sperou - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"Pirati s Kariba", jedna od najpopularnijih filmskih franšiza čija se vrednost procenjuje na 4,5 milijardi dolara, ponovo se vraća na veliko platno, ali kao rimejk.

Producent Džeri Brukhajmer već je 2022. izjavio da u budućnosti ne planira saradnju sa Džonijem Depom, koji je igrao legendarnu ulogu kapetana Džeka Speroua.

Sada je to na neki način i potvrdio u razgovoru za ComicBook.com.

"Snimićemo rimejk 'Pirata'. Lakše je da ga tako napravimo, jer ne moramo da čekamo na određene glumce", naveo je Brukhajmer.

Podsećamo, posle petog i poslednjeg filma "Pirata s Kariba" 2017. godine, Dep je bio upleten u sudski spor sa bivšom suprugom Amber Herd koji je privukao pažnju celog sveta. Glumac je tada uspeo da dokaže da ga je Herd oklevetala, kada ga je indirektno optužila za porodično nasilje u svojoj kolumni za Washington Post.

Uprkos trijumfu na američkom suđenju, Dep je izgubio sličan slučaj koji je protiv Herd pokrenuo u Velikoj Britaniji, a od tada su od njega "digli ruke" mnogi nekadašnji saradnici iz Holivuda.

Štaviše, glumac je naknadno izjavio da se ne bi vratio franšizi, čak i kad bi mu studio nudio "300 miliona dolara i milion alpaka".

Istini za volju, i bez skandala s Depom, "Pirati s Kariba" su u poslednjim nastavcima dobijali loše kritike, iako su komercijalno ostali uspešni, piše Euronews.

Nastavci su više puta najavljivani, pa se tako 2020. šuškalo da se radi na dva filma - šestom delu prema scenariju Krega Mazina, ali i rimejku sa ženskom verzijom pirata, koji je predvodila Margo Robi.

Međutim, Robi je 2022. priznala da je studio odustao od njenog filma, a Brukhajmer potvrdio da im je prioritet Mazinov film.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura