Aktuelno iz kulture

Bejbi Lazanja više nije ubedljiv favorit na Evroviziji, Hrvatskoj na kladionicama ozbiljno pripretila Švajcarska

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/04/2024

-

11:11

Bejbi Lazanja više nije ubedljiv favorit na Evroviziji, Hrvatskoj na kladionicama ozbiljno pripretila Švajcarska
Bejbi Lazanja više nije ubedljiv favorit na Evroviziji, Hrvatskoj na kladionicama ozbiljno pripretila Švajcarska - Copyright Prinstscreen YouTube/Eurovision Song Contest

veličina teksta

Aa Aa

Za nešto više od mesec dana u Malmeu počinje takmičenje za Pesmu Evrovizije, a prvi put posle nekoliko godina nema jasnog favorita. Iako je do pre nekoliko dana na kladionicama prilično ubedljiv hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim", njega je strigao Nemo, predstavnik Švajcarske.

Kako trenutno stoje stvari na kladionicama, Hrvatskoj i Švajcarskoj daje se 16 odsto šansi za pobedu. Na trećem mestu je Italija kojoj kladionice daju 13 odsto šansi za pobedu, a na četvrtom Ukrajina.

Švajcarski predstavnik Nemo otpevaće inače pesmu "The Code", za koju kaže da je delimično inspirisana i stvarnim životom.

"The Code govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bilo je dugo i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba. Neverovatna je čast imati mogućnost predstavljati Švajcarsku na Evroviziji. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao kvir osobi vrlo važno zauzeti se za celu LGBTQIA+ zajednicu", rekao je on, prenosi Index.hr. 

Švajcarska je pesmu za Evroviziju odabrala pre mesec dana, a nastupiće će se u drugoj polufinalnoj večeri.

Inače, kada je reč o stanju na kladionicama, Srbija se sa pesmom "Ramonda" koju izvodi Teya Dora nalazi na 18. poziciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura